Taxa de poluare auto scade cu pana la 25 la suta

Magazin Salajean 1 septembrie 2011 0

Taxa de poluare auto scade cu pana la 25 la suta

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, initiat de Ministerul Mediului si Padurilor, care prevede reducerea taxei cu pana la 25 la suta, dar si plata acesteia pentru masinile inmatriculate inainte de 2007, potrivit unor surse guvernamentale.

Potrivit proiectului, daca taxa de poluare platita incepand cu 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea noii legi, contribuabilii pot sa solicite restituirea diferentei de bani.

Taxa de poluare va fi platita o singura data, pentru autovehiculele noi sau second-hand inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent daca autovehiculul este produs in tara sau strainatate, cat si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007 pentru care nu a fost platita o astfel de taxa.

Taxa va fi calculata pe baza unor criterii precum tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisiile de CO2 si deprecierea autoturismului.

Prima forma a proiectului de modificare a taxei prevedea o diminuare a acesteia de circa 30 la suta, de la 1 iulie. Vom reveni cu amanunte.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »