Taxa clawback agita spiritele la maxim in sistemul sanitar

Magazin Salajean 29 mai 2012 0

Taxa clawback agita spiritele la maxim in sistemul sanitarTaxa clawback, impusa de cateva luni bune producatorilor de medicamente, tulbura din nou apele in sistemul sanitar. Desi taxa respectiva a adus fonduri in domeniu, reprezentantii Ministerului Sanatatii sunt in continuare ingrijorati de reactia pe care o manifesta producatorii de medicamente fata de aceasta. Mai exact, autoritatile considera ca accesul pacientilor la medicamente are de suferit din cauza ca producatorii nu se pot impaca in ceea ce priveste achitarea clawback-ului, lucru pe care incearca sa il rezolve prin continuarea dialogului cu reprezentantii asociatiilor producatorilor romani si internationali.

Ministrul Sanatatii este ingrijorat in ceea ce priveste reactia producatorilor si importatorilor de medicamente ca urmare a aplicarii taxei de clawback, care are consecinte directe asupra accesului pacientilor la medicamente si asigurarea tratamentelor necesare acestora.

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a purtat discutii la acest sfarsit de saptamana cu reprezentantii asociatiilor producatorilor romani si internationali de medicamente (ARPIM) si cu cei ai asociatiei producatorilor de medicamente generice (APMGR) si a preluat propunerile acestora privind rezolvarea situatiei generate de prevederile unor acte normative elaborate de guvernele anterioare.

In timpul discutiilor, ministrul Sanatatii i-a asigurat pe reprezentantii industriei medicamentului ca se cauta solutii pentru situatia creata.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »