Taxa auto se majorează!

Mihaela Oprea 4 octombrie 2012 4
Taxa auto se majorează!

Veste proastă pentru proprietarii de autovehicule! Începând de anul viitor, taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule se majorează. Creşterea nu este dată de modificarea cuantumurilor stabilite prin lege, ci din cauza creşterii euro, valută în care se calculează valoarea acesteia.
Această majorare va apăsa greu asupra pieţei auto, mai ales în privinţa autoturismelor second-hand, unde valoarea taxei este tot mai mare, în funcţie de vechime şi la gradul de poluare a maşinii. Potrivit şefului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Sălaj, Remus Stanciu, numai la nivelul judeţului nostru, de la începutul anului şi până în prezent, aproximativ 3.400 de persoane au achitat taxa auto, adunând bani la bugetul de stat de ordinul milioanelor.
Taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule este stabilită în valuta euro, cu toate că plata efectivă pentru întocmirea dosarului de înmatriculare se efectuează în lei. Valoarea acesteia se determină pe baza cursului de schimb valutar stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Anul trecut, taxa a fost calculată la un curs de 4,3001 lei pentru un euro, acesta fiind utilizat până la finele anului în curs. Începând cu 1 ianuarie, anul viitor, noii proprietari de autovehicule vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunare pentru achitarea taxei auto. În această săptămână a fost stabilit cursul valutar ce va fi folosit pentru întreg anul următor, şi anume de 4,5223 lei pentru un euro.
Taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule a fost introdusă în Codul Fiscal prin Legea nr. 343/2006 sub forma unui nou impozit, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2007, iniţial pentru toate autovehiculele, iar după modificarea Legii nr. 343/2006, prin O.U.G. 110/2006, a fost restrânsă la toate autoturismele şi autovehiculele, inclusiv cele comerciale, prevăzându-se categorii de persoane exceptate cele cu handicap, misiuni diplomatice, cât şi scutiri de la plata taxei, în cazul vehiculelor istorice.

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. radu 4 octombrie 2012 at 13:06 - Reply

  so laudat poponaru de ponta si ala lu cacarau ca scot taxa

 2. zalaucu 4 octombrie 2012 at 13:30 - Reply

  radule ai dreptate.problema e fraieri care ii cred.mihaelo intreabai pe preteni tai plagiatoru si repetentu despre cursul euro??si daca mai guverneaza si ei ceva??vb. lu turcescu

 3. niku 4 octombrie 2012 at 20:07 - Reply

  ZALAUKU. SA TE CULCI CU MIHAELA MERITA SARACA.

  • Anonim 4 octombrie 2012 at 20:24 - Reply

   Ma bag si eu daca ii vorba de un gang-bang

Lasa un Raspuns »