Taxa auto, redusa considerabil

Magazin Salajean 13 februarie 2009 0

Taxa auto, redusa considerabil

Dupa patru variante de taxare, fie ca au fost dublate sau triplate, actualul Guvern s-a gandit sa reduca substantial valoarea acesteia.

Ministerul Mediului renunta la triplarea taxei de poluare auto, urmand ca aceasta sa fie diminuata printr-o noua Ordonanta de Urgenta, iar cei care au platit taxa tripla ar putea sa-si recupereze banii, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Nicolae Nemirschi. Pe termen mediu, vom introduce in Parlament un proiect de lege care sa reprezinte o taxa anuala pentru toti poluatorii, deci va fi vorba de grame de dioxid de carbon si de capacitatea motorului, acelea vor fi cele doua elemente care se vor lua in calculul noii taxe, care de fapt nu este cea despre care vorbim in ordonanta, a spus Nemirschi.

Una optima din trei… proaste

Ministerul Mediului va alege una dintre cele trei variante privind taxa auto pe care le ia in calcul, urmand sa prezinte la Bruxelles doar varianta pe care o considera optima pentru a obtine avizul asupra taxei de poluare auto. Nicolae Nemirschi a mai precizat ca va fi pastrata eliminarea taxei pentru masinile cu Euro 4, iar metoda de calcul va diferi in asa fel incat suma de plata sa fie mai mica decat actuala taxa tripla. Ministrul a mai explicat ca taxa va folosi aceleasi principii, deci vor fi aceleasi anexe, numai ca acei coeficienti care se aplica acolo nu vor fi la fel de mari, asta pentru o masura imediata.

De asemenea, va exista si o

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »