Taxa auto la prima vânzare, amânată până în 2013

Mihaela Oprea 11 octombrie 2012 1
Taxa auto la prima vânzare, amânată până în 2013

Sălăjenii care au achitat taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule la prima transcriere a dreptului de proprietate pentru maşinile înscrise în ţară înainte de anul 2007 îşi vor primi banii înapoi. Deputaţii au aprobat, marţi, un proiect de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă legată de suspendarea unor dispoziţii ale legii nr. 9/2012, privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.
Mai precis, ordonanţa prevede amânarea datei de la care devine obligatorie aplicarea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate în România, asupra unui autovehicul rulat şi pentru care nu a fost aplicată taxa specială pentru autoturisme sau taxa de poluare pentru autovehicule. Amânarea este valabilă de la intrarea în vigoare a acestei ordonanţe, şi anume din luna februarie 2012 şi până la 31 decembrie 2012.
Actul normativ aduce veşti bune şi pentru persoanele care au achitat taxa pentru transcrierea dreptului de proprietate a autovehicului. În acest caz, contribuabilii se pot adresa organelor abilitate pentru restituirea taxei plătite, conform Ordonanţei 92/2003 privind codul de procedură fiscală.
Ordonanţa a fost adoptată de deputaţi cu 219 voturi pentru, unul împotrivă şi 15 abţineri. Camera Deputaţilor este for decizional.
Începând de anul viitor, pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitată de către cumpărător la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor. Taxa de poluare va fi plătită o singură dată atât pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt înmatriculate pentru prima dată în ţară.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

Lasa un Raspuns »