Tatuajele temporare cu henna neagra pot cauza alergii grave

Magazin Salajean 9 august 2010 0

Tatuajele temporare cu henna neagra pot cauza alergii grave

O moda estivala, intalnita mai ales printre tinerii ce ajung pe litoral, este reprezentata de tatuajele facute de tot felul de artisti mai mult sau mai putin priceputi. Cei care le practica migreaza de la un eveniment in aer liber la altul, in special in zonele frecventate de turisti, tatuajele temporare cu henna neagra fiind cel mai frecvent oferite turistilor, adolescentilor, tinerilor, celor in vacanta pe plaje, in statiuni sau la targuri.

Popularitatea lor vine de la faptul ca nuanta neagra place mai mult decat nuanta naturala a plantei henna.

Numai ca nu toate aceste desene pe corp sunt facute in cele mai sigure conditii, astfel incat sa nu cauzeze ulterior probleme de sanatate amatorilor de trupuri tatuate. Medicii specialisti in sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii atentioneaza asupra riscurilor la care se expun persoanele care se tatueaza cu henna neagra, produs des folosit in acest sens in saloanele din Romania. Colorantii adaugati plantei de henna, care dau culoarea neagra, pot cauza reactii alergice grave. Simptomele apar dupa cateva zile si se manifesta prin mancarimi, roseata, pete, pustule sau chiar decolorarea permanenta a pielii si cicatrici.

Utilizatorii pot dobandi o sensibilitate permanenta la aceste substante si pot dezvolta dermatita de contact alergica. In aceste cazuri, reactiile pot fi violente, cateodata necesitand interventie medicala de urgenta si chiar spitalizare. Aceste efecte se pot limita la zona tatuajului, la zona inconjuratoare sau se pot raspandi pe intreg corpul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »