Taranii care vand in piete – pasuiti inca un an

Magazin Salajean 8 ianuarie 2008 0

Anul 2008 vine cu o veste buna pentru taranii care comercializeaza produse alimentare in piete si pe care data de 1 ianuarie trebuie sa ii gaseasca cu certificatul de inregistrare la Directia Sanitar-Veterinara in buzunar pentru a-si putea continua activitatea de comert. Astfel, cum perioada pana la care producatorii respectivi trebuie sa se puna in conformitate cu legea a fost prelungita pana la 1 ianuarie 2009, oamenii pot rasufla usurati si pot aduce in continuare la oras, spre vanzare, lapte, branza, peste si miere.

Reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au declarat ca termenul de inregistrare a fost decalat pentru centrele de prelucrare a laptelui, pentru punctele de desfacere a pestelui, pentru centrele de colectare a batracienilor, gasteropodelor, crustaceelor; pentru cele de colectare a mierii si a produselor apicole.

Restul unitatilor de productie nu au fost la fel de norocoase, astfel ca inscrierea la DSV este deja obligatorie.

Reamintim ca ANSVSA a emis la inceputul anului trecut un ordin care stabilea ca micii producatori de alimente primare trebuie sa se inregistreze la directiile sanitar-veterinare, vanzarile acestora fiind limitate la piata din judet. Punerea in aplicare a ordinului a trebuit, insa, amanata de doua ori, dupa mai multe proteste ale producatorilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »