Talharie la drumul mare!

Magazin Salajean 18 ianuarie 2011 0

Talharie la drumul mare!

Doi adolescenti din judetul Salaj risca sa ajunga la inchisoare, dupa ce, duminica dupa-amiaza, intr-un sat din comuna Creaca, au batut un batran in varsta de 63 de ani pentru a-i sustrage acestuia suma de peste 3.000 de lei. Politistii cred ca autorii talhariei stiau ca batranul are banii asupra sa, motiv pentru care l-au atacat. In cursul zilei de ieri, talharii au fost prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Jibou, care a dispus arestarea preventiva a suspectilor pentru o perioada de 20 de zile.

Doi adolescenti din judetul Salaj sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de talharie, dupa ce politistii salajeni i-au identificat ca fiind autorii unei infractiuni de talharie comisa in cursul zilei de duminica, in comuna Creaca. Prezentati luni instantei de judecata, judecatorii Parchetului de pe langa Judecatoria Jibou au emis pe numele suspectilor un mandat de arestare preventiva pentru 20 de zile.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, a declarat ca tinerii sunt cercetati pentru talharie dupa ce au sustras prin violenta unui varstnic de 63 de ani suma de peste 3.000 de lei. Un localnic din comuna Creaca a sesizat autoritatile, duminica dupa-amiaza, prin numarul unic de urgenta 112, ca in fata locuintei sale se afla un barbat care sustine ca a fost talharit. Victima, un barbat in varsta de 63 de ani, din Sibiu, sustine ca doua persoane cu identitate necunoscuta l-au deposedat prin violenta de suma de 3.250 de lei, a declarat purtatorul de cuvant.

In urma verificarilor efectuate, politistii Serviciului de Investigatii Criminale a identificat autorii infractiunii pe raza orasului Jibou. Cele doua persoane au fost identificate in persoana numitilor C.C. in varsta de 18 ani, din Jibou, si C.M., de 17 ani, din comuna Creaca. Prejudiciul a fost recuperat in proportie de 95 la suta si predat partii vatamate, a precizat Cristea.

Din investigatiile efectuate, oamenii legii au indicii ca tinerii stiau ca batranul a primit banii respectivi ca plata pentru munca prestata ca oier.

Potrivit sursei citate, cei doi au fost retinuti duminica si depusi in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Salaj. In cursul zilei de ieri, adolescentii au fost prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Jibou cu propunere de arestare preventiva.

Daca vor fi gasiti vinovati, cei doi risca sa ajunga dupa gratii. Pentru savarsirea infractiunii de talharie, legea prevede o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 la 18 ani. In cazul minorilor, pedeapsa se reduce la jumatate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »