Tabara de pe Meses va fi redeschisa in 2008

Magazin Salajean 4 iulie 2007 0

Cu toate ca, deocamdata, in aceasta vara Salajul va avea deschisa o singura tabara – cea de la Izvoarele Barcaului – Tusa, de anul viitor copiii din judet si din tara vor putea petrece zile de vacanta si in cea de pe Meses. Asta dat fiind ca litigiul dintre Directia Judeteana pentru Tineret (DJT) Salaj si Liga Sindicatelor din Invatamant Salaj a fost solutionat in favoarea primei parti amintite. Cum sindicalistii nu au facut recurs in termenul de 30 de zile prevazut de legislatia in vigoare, cazul este clasat, iar tabara de pe Meses va fi reintrodusa in circuitul turistic al vacantelor scolare. Directorul DJT Salaj, Costel Ardelean, ne-a declarat ca tabara respectiva nu va putea primi copii in aceasta vara, intrucat necesita reabilitari importante, valoarea investitiei fiind estimata la 200.000 de lei. Banii trebuie sa fie primiti de la bugetul de stat, dar cum autoritatile centrale nu au prevazut suma la capitolul investitii in acest an, reabilitarea va fi posibila doar in 2008. Lucrarile se vor axa, a spus Costel Ardelean, pe grupurile sanitare si pe modernizarea bucatariei, intrucat camerele de cazare sunt in conditii bune.

Situatia celei de-a doua tabere care, pana lunile trecute, a stat sub semnul incertitudinii, a fost lamurita si ea, dar rezultatul nu este prea fericit pentru DJT Salaj. In cazul taberei de la Boghis, terenul a fost vandut de cei trei proprietari catre grupul de firme Vidalis. Noua ne-au ramas doar cladirile. Am discutat cu reprezentanti ai Autoritatii Nationale a Taberelor si am stabilit ca va veni un expert de la Bucuresti care sa evalueze imobilele, pentru a le putea scoate la vanzare, a declarat Costel Ardelean.

Potrivit acestuia, tabara de la Tusa – singura functionala in Salaj in momentul de fata – are 48 de locuri de cazare disponibile, pentru care in aceasta vara s-au inscris doua serii de elevi din judetul Constanta (40 de elevi in fiecare serie). Ne-au mai contact in vederea obtinerii de informatii si alte scoli din diferite judete, ramane sa vedem daca se vor concretiza lucrurile, a conchis Ardelean.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »