Tabăra de la Tusa, o posibilă destinaţie de vacanţă

Magazin Salajean 9 iunie 2011 0

Tabăra de la Tusa, o posibilă destinaţie de vacanţă

Centrul de Agrement Izvoarele Barcăului Tusa vine şi în această vară cu oferte speciale pentru elevii şi tinerii cu vârste de până în 35 de ani. Cei care vor să opteze pentru această destinaţie trebuie să ştie că acest centru este accesibil financiar şi vine cu oferte pentru grupurile mai mari.

Potrivit celor declarate de directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJTS) Sălaj, Adrian Fărcaş, în cadrul taberelor de vară sunt organizate fel de fel de activităţi recreative. Toţi cei interesaţi se pot adresa instituţiei pentru a se înscrie în tabără şi pentru mai multe informaţii. În premieră în acest an, în perioada 1-7 august, ne propunem organizarea unei tabere tematice la Centrul de Agrement Tusa denumită << Tabără de orientare turistică Tusa 2011 >>. În cadrul taberei vor participa 40 de elevi şi tineri care vor fi iniţiaţi în tainele orientării şi marcării traseelor turistice. Principalul scop al organizatorilor este predarea unor noţiuni de bază precum folosirea busolei şi a hărţilor turistice, dar şi marcarea practic a două trasee turistice la Izvoarele Barcăului şi la Păstrăvăria din Tusa, ne-a declarat reprezentantul DJST Sălaj.

În prezent, Centrul de Agrement are şapte camere renovate, care, începând cu data de 3 iunie, au fost date deja în folosinţă. Primii care au fost deja în tabără sunt copiii de la Şcoala Gimnazială din Aghireş, urmând ca şi elevii Colegiului Naţional Silvania Zalău să petreacă un sejur în centrul turistic. Toţi elevii şi tinerii au posibilitatea de a petrece un sejur sau un sfârşit de săptămână la Centrul de Agrement. Cei care nu găsesc locuri la DJST-uri ne pot apela pentru îndrumare către operatorii de turism privaţi care sunt verificaţi şi aprobaţi de către Agenţia Naţională pentru Sport şi Tineret (ANST), a precizat Adrian Fărcaş.

Reprezentantul DJTS Sălaj susţine că se fac demersuri pentru organizarea unei tabere pentru copii care sunt consideraţi cazuri sociale, respectând criterii severe de selecţie în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar şi primăriile din judeţ. Copii cu dizabilităţi, înscrişi în grad de handicap, şi care sunt şcolarizaţi vor avea posibilitatea să participe la tabere special organizate pentru ei împreună cu ANST şi DJST. Numărul locurilor disponibile în cele două tipuri de tabere mai sus menţionate încă nu ne-au fost comunicate de către ANST, a menţionat Fărcaş.

La Centrul de Agrement Izvoarele Barcăului Tusa, cazarea se face la parter precum şi la primul etaj în camere renovate cu 3,4 sau şase paturi. De asemenea, centrul turistic dispune de un loc de servit masa proprie de 50 de locuri per serie, precum teren de joacă pentru copii – popicărie. Locaţia în sine dă posibilitatea de a face multe excursii în zonă, respectiv la: păstrăvărie, Izvoarele Barcăului, Peșterea Urșilor, Băile Termale Boghiş etc., pe trasee marcate. Cazarea pe noapte este de 30 de lei de persoană, în timp ce masa, incluzând mic dejun, prânz şi cină, este de 22 de lei de persoană. Un avantaj în cazul grupurilor este că la peste fiecare zece persoane, un însoţitor are gratuitate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »