Sute de zalauani au primit gratis pasta de dinti

Magazin Salajean 13 octombrie 2011 0

Sute de zalauani au primit gratis pasta de dinti

Zalauanii au primit ieri, pe platoul de fata Prefecturii, pliante si pasta de dinti, gratuit, in cadrul unei activitati de educatie sanitara. Actiunea, care a fost sustinuta de 30 de eleve ale Scolii Postliceale Sanitare Christiana din Zalau, s-a desfasurat sub genericul Promovarea sanatatii orale. Igiena orala si prevenirea imbolnavirilor.

Cu acest prilej s-au distribuit pliante, afise, ghiduri de utilizare a periilor si pastelor de dinti, metode de spalare corecta a dintilor, si au fost oferite paste de dinti la peste 300 de locuitori ai municipiului. Elevii Scolii Christiana au inclus in actiunea lor de educatie sanitara si 90 de prescolari de la Gradinita nr. 4 din Zalau.

Am intreprins aceasta activitate pe considerentul ca in ultima vreme s-au semnalat foarte multe afectiuni ale dintilor si cavitatii bucale (paradontoze, simptome de gingii sensibile, pierderea dintilor, dureri la masticatie si chiar numerosi copii cu carii). Toate aceste reprezinta un real semnal de alarma, motiv pentru care am initiat aceasta campanie de prevenire si ingrijire, a mentionat Gabriel Iluta, directorul Scolii Postliceale Sanitare Christiana din Zalau.

Reprezentantii acestei unitati de invatamant au facut cunoscut ca, pana la sfarsitul anului, vor mai sustine campanii menite sa stimuleze sanatatea locuitorilor orasului. Prima dintre acestea va avea loc in cursul lunii noiembrie, cand va fi abordata tema Diabetul-metode de prevenire si complicatiile acestuia. Cu acest prilej, trecatorii vor putea sa-si verifice nivelul glicemiei, vor putea sa-si masoare tensiunea arteriala, si li se va face un EKG in masina autosanitara a scolii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »