Sute de sindicalisti salajeni din administratie au fost in greva

Magazin Salajean 29 februarie 2008 0

Cateva sute de functionari publici din Salaj afiliati la Federatia Sindicatelor din Administratie au fost ieri in greva de avertisment pentru doua ore, cerand cresterea cu 30 la suta a salariilor, eliminarea incompatibilitatilor functionarilor publici si promovarea legii salarizarii bugetarilor.

Cele cateva sute de functionari care au intrat in greva de avertisment sunt din cadrul Consiliului Judetean Salaj, Primaria Jibou, Primaria Simleu Silvaniei si Primaria Cehu Silvaniei, in toate aceste institutii fiind intrerupt programul de lucru timp de doua ore. Danut Vultur, liderul sindicatului din cadrul Consiliului Judetean Salaj, ne-a declarat ca prin protest s-a solicitat inclusiv demiterea ministrului Muncii Paul Pacuraru, pentru dialogul social purtat. Astazi la, ora 8, s-a declansat greva de avertisment, asa cum se procedeaza si in restul judetelor. Prin prostest urmarim cresteri salariale de 30 la suta, eliminarea incompatibilitatilor functionarilor publici si vrem sa fie promovata legea salarizarii bugetarilor, a spus liderul de sindicat.

Greva de avertisment nu a fost declansata, insa, si in cadrul Primariei Zalau, unde sunt 350 de functionari publici, membri ai Sindicatului Civitas si afiliati la Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie. Laurentiu Ghiurutan, vicepresedintele Sindicatului Civitas din Primaria Zalau, ne-a declarat ca sindicalistii nu au intrat in greva din cauza ca, la ultima intalnire, nu s-a intrunit numarul de semnaturi necesare declansarii conflictului de munca. Astazi ar fi trebuit sa intram in greva, dar la ultima intalnire nu s-a intrunit numarul de semnaturi necesare declansarii conflictului de munca. Pentru a declansa conflictul de munca, ar fi trebuit sa avem jumatate din semnaturi, plus una, iar noi nu am strans atatea. Asta din cauza ca cei mai multi dintre membrii sindicatului au fost de acord doar cu greva japoneza, si nu cu alte forme de protest, mai dure, a spus vicepresedintele sindicatului din Primaria Zalau. Potrivit acestuia, nici in cele 13 primarii comunale afiliate la Sindicatul Civitas nu a fost tinuta, ieri, greva.

Protestele sindicalistilor afiliati la FNSA au inceput luni, cu o greva japoneza, cand liderii de sindicat au sustinut ca majorarea salariala de 4,5 la suta propusa de Executiv nu poate fi acceptata, fiind sub rata inflatiei prognozata pentru 2008.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »