Sute de fermieri salajeni au accesat aplicatia IPA Online

Magazin Salajean 8 februarie 2010 0

Sute de fermieri salajeni au accesat aplicatia IPA Online Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj informeaza ca 860 de fermieri din judet au accesat deja aplicatia IPA Online si au completat electronic declaratia de suprafata, in vederea depunerii cererii de plata pentru schemele/masurile de sprijn SAPS 2010. Din data de 13 ianuarie, pana in prezent, un numar de 860 de fermieri si-au completat electronic aceasta declaratie. Oricum, la aceasta data, ne aflam in plina campanie de informare, ne declara Alexandru Muresan, directorul APIA Salaj.

Reamintim ca prin intermediul aplicatiei IPA Online, accesibila la adresa http://lpis.apia.org.ro/ , fermierii pot realiza online operatiunile de identificare si digitizare a parcelelor agricole, stabilindu-si astfel declaratia de suprafata.

Pentru a clarifica anumite informatii vehiculate de catre mass-media, subliniem ca utilizarea acestei aplicatii nu este obligatorie si nici nu conditioneaza acordarea sprijinului pe suprafata. APIA a dezvoltat aplicatia IPA Online pentru a veni in sprijinul fermierilor, astfel incat sa fie evitate erorile identificate in campaniile SAPS precedente, in ceea ce priveste completarea cererii de plata.

Orice fermier poate accesa IPA online, pe baza unui nume de utilizator si a unei parole de acces furnizate de APIA personal fiecarui fermier si sub semnatura acestuia. Daca solicitantul nu are acces la internet, poate utiliza aplicatia la Centrele APIA, unde angajatii au fost instruiti pentru a oferi asistenta fermierilor, la sediul Primariei etc. Este important de mentionat ca fiecare fermier care si-a completat declaratia de suprafata prin intermediul IPA Online trebuie sa depuna la Centrele APIA si o cerere de plata.

Precizam ca pe pagina web a Agentiei este disponibil manualul de utilizare IPA online. Informatii suplimentare, pe www.apia.org.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »