Sute de cereri pentru recuperarea diferentei de taxa auto

Magazin Salajean 20 ianuarie 2012 0

Sute de cereri pentru recuperarea diferentei de taxa auto Aproape 200 de salajeni au solicitat restituirea diferentelor de taxa auto, in doar cateva zile de la aprobarea normelor legislative care prevad recuperarea acestor sume. Potrivit informatiilor furnizate de directorul executiv adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj, Cornel Maghiar, cererile vor fi solutionate in termenul prevazut de normele legislative, restituirea sumelor fiind realizata in termen de 45 de zile de la inregistrare. Numarul total de cereri de restituire depuse de contribuabili pentru acordarea diferentelor de taxa pe emisii poluante este de 194 la nivelul intregului judet. Perioada de inregistrare a cererilor a inceput in data de 13 ianuarie, cand a intrat in vigoare legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, ne-a declarat Cornel Maghiar.

Cei care sunt interesati sa afle daca au sume de recuperat, diferenta intre taxa achitata la inmatricularea masinii si taxa pentru emisii poluante, pot compara valorile accesand site-ul www.anaf.ro. Formularele-tip pentru returnarea diferentelor se gasesc si depun la organele fiscale teritoriale in a caror evidenta sunt inregistrati contribuabilii ca platitori de impozite si taxe. Cererea de restituire va fi insotita de urmatoarele documente, in original sau copie: documentul doveditor al platii taxei pe poluare sau taxei speciale pentru autoturisme, anume chitanta fiscala sau ordinul de plata, precum si extrasul de cont, copia cartii de identitate a vehiculului si a certificatului de inmatriculare, cu prezentarea, in original, a acestora. In cazul in care o persoana care solicita returnarea diferentei de taxa de poluare nu mai detine chitanta prin care sa faca dovada achitarii acesteia, poate obtine o copie a documentului direct de la institutia unde a fost efectuata plata.

Cei care au achitat vechea taxa de poluare trebuie sa se prezinte la ghiseele Fiscului cu buletinul, cartea de identitate a masinii, certificatul de inmatriculare si chitanta prin care se face dovada achitarii taxei de poluare.

Aproximativ 15.800 de salajeni au achitat in contul taxei de poluare peste 45 de milioane de lei pentru inscrierea masinilor pe drumurile publice, incepand cu data de 1 iulie 2008 si pana la intrarea in vigoare a legii privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »