Suspiciunile de corupţie provoacă demisii în rândul sindicaliştilor sălăjeni

Magazin Salajean 30 martie 2011 0

Suspiciunile de corupţie provoacă demisii în rândul sindicaliştilor sălăjeni

Un membru al Sindicatului Sanitas – Filiala Sălaj, cu o vechime de 21 de ani, a demisionat din sindicat, refuzând să mai facă parte din această structură, ca urmare a faptului că preşedintele Sanitas, Marius Petcu, este urmărit penal.

Fostul membru al Sanitas – Filiala Sălaj, Nicolae Gârbovan, ne-a declarat că refuză să mai facă parte din cadrul Sanitas, „având în vedere că liderul acestuia a decredibilizat mişcarea sindicală, folosind-o în interese personale”. „Mă refer la Marius Petcu. Nu este normal ce se întâmplă. S-au apucat să facă politică şi protocoale, deşi mişcarea sindicală nu înseamnă asta, ci trebuie să rămână pur şi simplu mişcare sindicală. Am fost membru al Sanitas Sălaj încă din 1990, dar acum nu mai pot”, a adăugat Nicolae Gârbovan.

Liderul Sindicatului Sanitas – filiala Sălaj, Chelement Hodiş, a admis că situaţia de la nivel naţional este una nefericită şi nu a exclus ca, la nivel de Sălaj, să urmeze şi alte demisii în rândul sindicaliştilor, din aceeaşi cauză invocată de Nicolae Gârbovan. „Eu privesc situaţia lui Marius Petcu cu tristeţe şi dacă se va dovedi adevărată, este grav. Dacă instituţiile abilitate nu vor confirma lucrurile, situaţia este alta. Oricum, cert este că imaginea sindicaliştilor a fost afectată”, a declarat Chelement Hodiş.

Acesta a spus că a anunţat demisia respectivă Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, unde Nicolae Gârbovan este încadrat în postul de inspector sanitar, pentru ca acestuia să nu îi mai fie reţinută din salariu cotizaţia de membru de sindicat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »