Suspiciune de frauda la o banca din Jibou

Magazin Salajean 11 octombrie 2010 0

Suspiciune de frauda la o banca din Jibou

Dupa cazul de furt de motorina din Statia CF si cel mai de amploare caz de contrabanda de tigari din judet, orasul Jibou iese iar in evidenta, in mod negativ. Zvonurile iscate saptamana trecuta in oras, ca angajatul unei institutii bancare din localitate a sustras din conturile clientilor suma de aproximativ jumatate de milion de lei, au ajuns si la urechile autoritatilor, care incep, de astazi, investigatiile. Clientii bancii asteapta, acum, cu frica, un raspuns din partea bancii si a autoritatilor, daca in conturile in care si-au depus, in siguranta, economiile, se mai gasesc bani.

Speriati ca banii din conturile in care si-au depus economiile, la o institutie bancara din Jibou, s-au dus pe apa sambetei, clientii au luat cu asalt, saptamana trecuta, sediul bancii. Potrivit unor surse neoficiale, un fost angajat al insitutiei bancare, concediat in urma celor intamplate, a sustras din conturile mai multor clienti suma de aproximativ 500.000 de lei.

Prim procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Jibou, Marta Chis, ne-a declarat, sambata, ca Parchetul s-a autosesizat in acest caz in urma zvonurilor venite din partea cetatenilor, potrivit carora, din unele conturi ale acestora, deschise la Sucursala Jibou a BCR Romania, au disparut sume de bani.

Ne-am sesizat din oficiu, vineri, in acest caz, in urma zvonurilor publice iscate in orasul Jibou, despre faptul ca unor persoane care detin conturi la BCR le-a disparut o parte din bani. De asemenea, in cursul zilei de vineri, am primit o sesizare din partea unei persoane care sustine ca din conturile fratelui sau au disparut 70.000 de lei. Se vor efectua cercetari in acest caz pentru a stabili daca intr-adevar din conturi au disparut sume de bani si pentru a stabili daca in acest caz sunt implicate una sau mai multe persoane, a declarat prim procurorul Chis, adaugand ca investigatiile vor demara in cursul acestei zile.

Directorul Sucursalei Salaj a BCR, Pop Edith, nu a dorit sa dea declaratii referitoare la acest caz.

Vom reveni cu amanunte.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »