Surorile Coposu lansează la Zalău “Amintiri povestite. Amintiri trăite”

Magazin Salajean 8 iunie 2011 0

Surorile Coposu lansează la Zalău “Amintiri povestite. Amintiri trăite”

Fundaţia „Corneliu Coposu” – Filiala Zalău, în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă şi Centrul de Cultură şi Artă Sălaj organizează vineri, de la ora 13, lansarea cărţii “Amintiri povestite. Amintiri trăite”, scrisă de Flavia Coposu, sora marelui om politic Corneliu Coposu. Evenimentul va avea loc în Sala „Porolissum” a Consiliului Judeţean, la lansare urmând să ia parte atât autoarea, Flavia Coposu, cât şi Rodica, cealaltă soră a lui Corneliu Coposu. “Cartea reprezintă un adevărat document istoric pentru Sălaj şi, în special, pentru Bobota. Flavia Coposu rememorează perioada pe care familia Coposu a petrecut-o la Bobota, până la Dictatul de la Viena, din 1940. Vorbim de perioada cea mai fericită a vieţii familiei Coposu. Surorile spun că în timpul prigoanei din vremea comunismului se refugiau în amintirile legate de Bobota şi Sălaj”, a declarat dr. Marin Pop, preşedintele filialei Zalău a Fundaţiei „Corneliu Coposu”.

În cadrul evenimentului, surorile Seniorului vor rememora pentru cei prezenţi momente mai puţin cunoscute din copilăria şi adolescenţa celebrului lor frate, dar şi amintiri legate de viaţa familiei Coposu în Bobota.

Volumul respectiv a fost editat cu sprijinul Academiei Civice, iar prima lansare a avut loc săptămâna trecută, la Memorialul de la Sighet.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »