Suplimentare de paturi la Adapostul de noapte

Magazin Salajean 31 ianuarie 2011 0

Suplimentare de paturi la Adapostul de noapte

Temperaturile mult scazute din ultima perioada au facut ca paturile din Adapostul de noapte din Zalau sa fie tot mai solicitate. Oamenilor fara locuinta le este din ce in ce mai greu sa indure frigul din timpul noptii, astfel ca, mai de voie, mai de nevoie, ajung sa ceara gazduire in centrul care functioneaza in cartierul Simion Barnutiu.

Purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, Manuela Ghiurutan, ne-a declarat ca toate cele 25 de paturi sunt ocupate, iar reprezentantii Adapostului au mai suplimentat numarul de locuri cu doua, pentru ca toti solicitantii care se incadreaza in criterii sa aiba un acoperis deasupra capului in noptile geroase.

Potrivit sursei citate, pe raza municipiului, in aceasta iarna nu a fost inregistrat niciun caz de deces in randul celor fara locuinta, din cauza temperaturilor foarte scazute. Totusi, sursa citata a precizat ca au mai fost depistate si in acest sezon rece persoane fara locuinta, care, insa, au refuzat cazarea in adapost.

De fapt, ca si in ultimele doua-trei ierni, acest gen de persoane considera ca este greu sa se obisnuiasca sa respecte un program fix si un sistem de reguli bine definite. Desi lucrurile ar sta mult mai bine pentru ei daca ar vrea sa fie adapostite in camerele calde din adapost, acesti oameni se incapataneaza sa traiasca „liber ca pasarea cerului” in frigul de pe strazi.

Fara droguri si alcool “la bord”

Pentru a beneficia de un pat in Adapostul de noapte, solicitantii trebuie sa aiba neaparat domiciliul in Zalau. Unitatea are patru dormitoare, cu o capacitate totala de 25 de locuri, iar asistatii sunt primiti la ora 19. Persoanele cazate beneficiaza de doua mese, una seara si alta dimineata. De asemenea, primesc de la personalul care activeaza in acest centru de urgenta obiecte de igiena personala si, prin donatiile cetatenilor la Centrul de Colectare a Ajutoarelor, beneficiaza si de articole de imbracaminte. Asistatii raman in centru pana dimineata, la ora 7.

Conform Regulamentului de Organizare si Functionare aprobat de consilierii locali in 2004, accesul in cadrul Adapostului de Noapte este interzis persoanelor aflate sub influenta alcoolului sau a altor substante care modifica comportamentul uman.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »