Suplimentări de vouchere în programul “Rabla”

Magazin Salajean 27 mai 2011 0

Suplimentări de vouchere în programul “Rabla”

Sălăjenii care doresc să-şi predea autovehiculele uzate se pot adresa firmelor din judeţ acceptate în programul Rabla deoarece Guvernul pune la bătaie încă 60.000 de vouchere, pentru acţiunea de reînnoire a parcului auto.

Două din cele patru firme din Sălaj care derulează acest program au la această dată vouchere pe stoc, în timp ce repezentanţii celorlalte două societăţi speră că în aceste zile să le mai fie repartizate câte 100 de tichete.

80 de vouchere sunt disponibile la firma Balti Dob din Zalău, care a primit de la Fondul de Mediu anul acesta de patru ori câte 100 de tichete. Din cele aflate de la administratorul societăţii, Balogh Tiberiu, au fost preluate 320 de autohevicule. Numărul solicitărilor a scăzut faţă de primele luni ale anului, când se înregistrau câte 15-20 de cereri pe zi, faţă de una sau două câte se primesc acum.

Alte 90 de vouchere fără… stăpân au rămas şi la SC Mivas Trans Corporation. Vasile Negrean, administratorul unităţii a arătat că în acest an a preluat 200 de tichete şi a avut solicitări pentru 110. Comparativ cu prima parte a anului, când se preluau săptămânal 20-30 de autovehicule, în prezent numărul solicitărilor s-a diminuat, la una sau două maşini pe săptămână. Nesemnificativă este şi cererea din partea persoanelor juridice, din zece solicitări, doar un singur dosar a fost compatibil. Fiind la începutul verii credem că numărul cererilor nu va creşte, dar ne aşteptăm la un nou val de solicitări în septembrie, după ce cetăţenii îşi vor mai achiziţiona maşini, a menţionat Vasile Negrean.

În schimb, noua suplimentare cu tichete în cadrul programului Rabla este foarte aşteptată de firmele Remat Sălaj şi SC Vanbarex Sărmăşag. Szeri Bella, reprezentanul SC Vanbarex ne-a răspuns că anul acesta s-au primit 200 vouchere şi ar fi extrem de binevenite încă 100. Deja s-au înscris pe lista de aşteptare 30 persoane interesate să-şi caseze maşinile. La firma Remat, din cele aflate de la administratorul societăţii Dorin Chereji, s-a epuizat prima tranşă de vouchere de 100 de bucăţi, iar de luni sau marţi vor fi distribuite următoarele 100. Nu am întâmpinat probleme, ci doar am avut cereri mari şi nu au mai fost tichete, a susţinut Dorin Chereji.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »