Supermarketurile, inchise duminica

Magazin Salajean 12 aprilie 2010 0

Supermarketurile, inchise duminicaParlamentarii vor duminica lacat pe usile supermarketurilor, pe motiv ca omoara ABC-urile si comertul traditional din piete. Zalauanii ar putea avea surpriza ca in nicio duminica sa nu mai poata face cumparaturi de la Carrefour Express, Unicarm, Penny Market si Kaufland, ci numai din piete si magazinele de cartier, daca parlamentarii vor aproba propunerea membrilor Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, care prevede inchiderea super-marketurilor si a hipermarketurilor in ultima zi din saptamana. Initiativa are ca scop promovarea producatorilor romani.

Din analiza pe care am facut-o si din discutiile cu Agrostar si cu alte asociatii patronale, a rezultat dorinta acestora de a-si comercializa produsele duminica, in traditionalele piete si in magazinele de proximitate din oras, care pot fi, in felul acesta, repornite, creand locuri de munca, generand mai multe taxe si impozite, deci aducand avantaje si statului, cat si consumatorilor, care vor avea acces la produse si mai ieftine si mai proaspete si romanesti, a explicat deputatul Valeriu Steriu.

Acesta sustine ca producatorului roman i se va da, astfel, ocazia de a-si vinde direct produsele, in timp ce consumatorul nu va trebui sa mearga mai departe de coltul strazii pentru cumparaturi si va putea sa negocieze pretul. Steriu a mai spus ca astfel de interdictii se regasesc si in alte state din Uniunea Europeana, printre care Germania si Austria, unde marile lanturi sunt inchise duminica prin legea muncii.

Interventia statului in acest mod abuziv sfideaza absurdul, incercand sa creeze un avantaj concurential neloial fara a avea vreun moment intentia sa imbunatateasca serviciile prestate populatiei, ci doar sa impiedice desfasurarea activitatii unor comercianti apreciati de public, platitori de taxe si impozite, angajatori de top – peste 50.000 de locuri de munca create in retail, spun, in replica, reprezentantii marilor retele comerciale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »