Sume compensatorii pentru 38 de inspectori sanitari

Magazin Salajean 28 aprilie 2010 0

Sume compensatorii pentru 38 de inspectori sanitari

Dupa negocierile pe care le-a purtat cu conducerea Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj, sindicalistii din cadrul institutiei salajene au obtinut sume compensatorii pentru 38 de angajati. Toti sunt inspectori sanitari ce si-au pierdut sporurile de care beneficiau lunar ca urmare a aplicarii legii 330/2009.

In urma negocierilor cu conducerea unitatii, am obtinut pentru 38 de inspectori sanitari, in baza legislatiei in vigoare, sume compensatorii la salarii. Noi am initiat negocierile cerand initial majorari salariale intrucat cei 38 de angajati beneficiau, pana in luna martie, de sporul de inspector, care a fost taiat dupa ce s-a aplicat Legea 330/2009, a declarat liderul Sindicatului Liber din cadrul DSVSA Salaj, Cosmin Todorut.

Sumele compensatorii se vor acorda in fiecare luna la salariu, aprilie fiind prima luna in care oamenii vor primi acesti bani, alaturi de salariul aferent lunii martie. In medie, un inspector sanitar va primi sume compensatorii de pana la 200 de lei la fiecare salariu.

Cosmin Todorut a spus ca majorarile salariale respective sunt justificate dat fiind ca legea 330/2009 stipuleaza ca aplicarea ei se va face astfel incat sa nu existe nicio diminuare salariala in 2010 fata de 2009, caz contrar cu ceea ce s-a intamplat la DSVSA Salaj.

DSVSA Salaj numara 98 de angajati, din care 84 sunt membri de sindicat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »