Suflă vântul la Serviciul de Înmatriculări

Magazin Salajean 7 martie 2011 0

Suflă vântul la Serviciul de Înmatriculări

Taxa de poluare majorată de la începutul acestui an continuă să-i ţină departe pe sălăjeni de ideea achiziţionării unei maşini, fie nouă, fie second-hand adusă din străinătate. Pe tot parcursul acestui an, la nivelul Serviciului de Înmatriculări din judeţul Sălaj nu a fost înregistrat niciun dosar pentru înmatricularea vreunui autovehicul cumpărat în anul 2011. Mai mult, joi a fost ultima zi de graţie în care proprietarii autoturismelor second-hand cumpărate din străinătate mai puteau să le înscrie în circulaţie în ţară cu vechea taxă de poluare.

Şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Sălaj, Remus Stanciu, a declarat că în cursul acestui an nu s-a înregistrat niciun dosar pentru înmatricularea autovehiculelor cu noua taxă de poluare. În data de 3 martie a expirat termenul în care proprietarii de maşini mai puteau să le înmatriculeze cu taxa de poluare de anul trecut. Însă până în prezent (n.r. vineri) nu am înmatriculat niciun autovehicul cu noua taxă, majorată cu până la 50 la sută faţă de valorile de anul trecut, a declarat Stanciu.

Potrivit acestuia, şi numărul autorizaţiilor provizorii a scăzut drastic în primele două luni ale anului în curs, semn că piaţa auto stagnează.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »