Sueta la Clubul Pensionarilor

Magazin Salajean 9 martie 2007 0

Ziua internationala a femeii, 8 Martie, este o zi unica a anului, cand in centrul atentiei tuturor se afla femeia, cand cele mai gingase flori infloresc pentru ea si cele mai frumoase cuvinte ii sunt adresate ei.

Comisia de femei a Sindicatului liber al Pensionarilor Salaj a organizat, in cursul zilei de ieri, o intalnire dedicata Zilei de 8 Martie, Ziua internationala a Femeilor. Peste 50 de pensionare au participat la o sueta, dedicata in totalitate lor. Printre oficialitatile locale care au calcat pragul Clubului Pensionarilor s-au numarat: Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau, Onorica Abrudanu, viceprimarul Zalaului, si consilierul deputatului, Filonas Chis.

Femeile ar trebui apreciate in fiecare zi din an, nu numai de 8 martie. Femeia este cel mai important pilon al familiei si societatii si ar trebui sa promovam cat mai mult drepturile lor. Incepand cu 1 ianuarie, odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, noi pensionarii suntem membri ai Federatiei Pensionarilor si ai Persoanelor Varstnice de la Bruxelles, a spus Ilie Gorgan, presedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor (SLP) Salaj.

La randul sau, edilul Zalaului a adresat catva cuvinte, pecizand ca denumirea de pensionari atribuita persoanelor de varsta a III – a nu-mi place deloc si, pe zi ce trece, imi displace din ce in ce mai mult. Eu as numi-o ca pe o alta etapa a vietii, care aduce cu sine o schimbare a responsabilitatilor. Va doresc ca toate zilele anului 2007 sa fie o zi de 8 martie, a conchis Capilnasiu. Toate participantele la intalnire au avut parte de ganduri bune din partea primarului, dar si de flori.

Pata de culoare a intalnirii au reprezentat-o elevii clasei a III – a de la Scoala Simion Barnutiu Zalau, care au cantat si recitat poezii, toate inchinate mamelor.

La eveniment au mai participat Ioan Ivascau, presedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Salaj, Maria Diaconescu, presedinta comisiei de femei, din cadrul SLP Salaj si Laura Bungenteanu, reprezentant al Crucii Rosii Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »