Subventii pentru formarea ucenicilor

Magazin Salajean 1 noiembrie 2010 0

Subventii pentru formarea ucenicilor

Firmele care angajeaza tineri cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani vor beneficia de o subventie lunara de la agentiile de ocupare a fortei de munca in valoare bruta de 300 de lei, bani pe care ii poate utiliza in scopul formarii ucenicului, a decis Guvernul. Prin aceasta masura, Executivul urma-reste sa faciliteze accesul tinerilor pe piata muncii.

Potrivit ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ioan Botis, actul normativ a fost pus in acord cu Legea Educatiei, astfel incat, in momentul in care un elev termina cele noua clase obligatorii, poate sa urmeze o ruta educa-tionala, una profesionala ori poate alege incadrarea in munca prin utilizarea prevederilor legii uce-niciei. Consider ca este una din legile extrem de importante pe care le transmitem Parlamen-tului si cred ca acest lucru se va cunoaste prin cresterea gradului de ocupare si prin scaderea ratei somajului in randul tinerilor. Este o lege flexibila, o lege care permite angajatorilor sa angajeze ucenici, o lege care permite ucenicilor sa se formeze intr-o meserie, o lege care garanteaza intrarea pe piata muncii si flexibilizeaza aceasta piata, a spus Botis.

Pentru anul 2011, bugetul alocat pentru formarea profesionala a ucenicilor va fi de aproximativ 460.000 de lei, bani de care se estimeaza ca vor beneficia aproxi-mativ 1.500 de persoane. Perioada de formare a ucenicilor poate dura intre 12 si 36 de luni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »