Subventii pentru crearea de noi locuri de munca

Magazin Salajean 30 octombrie 2007 0

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj face cunoscut faptul ca, potrivit Legii 76/2002, din bugetul asigurarilor de somaj si din alte surse alocate conform prevederilor legale se pot subventiona cheltuielile cu forta de munca efectuate in cadrul realizarii unor programe. Acestea au ca scop ocuparea temporara a fortei de munca din randul somerilor, pentru executarea de lucrari si activitati de interes pentru comunitatile locale. Potrivit AJOFM, masura are o contributie importanta in dezvoltarea economica locala si asigurarea unui mediu sanatos de viata in cadrul comunitatilor cu somaj ridicat. De asemenea, masura asigura continuitatea in munca a persoanelor care lucreaza in activitati sezoniere, dar si atenueaza tensiunile sociale din zonele cu somaj ridicat. Ca urmare a sumelor diferentiat alocate, masura a avut drept urmare scaderea somajului in perioada iernii.

AJOFM Salaj subliniaza ca, pentru perioada 1 noiembrie 2007 – 1 aprilie 2008, subventia va fi la nivelul salariului minim pe economie plus contributiile la asigurarile sociale. Mai mult, in perioada 1 aprilie – 1 noiembrie 2008 se va subventiona 70 la suta din salariul minim pe economie pentru fiecare persoana angajata. Conventiile se incheie cu primariile pentru o perioada de maximum 12 luni, iar contractele de munca ale persoanelor angajate se incheie pe o perioada nedeterminata.

De retinut faptul ca, in acest an, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a repartizat judetului Salaj suma de 2.155.000 de lei, din care, pana la finele lunii septembrie, au fost cheltuiti 842.000 de lei. De aceste subventii au beneficiat 35 de primarii din judet, creanduse astfel 400 de locuri de munca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »