Subventii pentru angajatorii care dau job-uri tinerilor

Magazin Salajean 8 iunie 2007 0

Directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj, Mircea Pop, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca angajatorii care incadreaza in munca absolventi din promotia 2006 primesc sume pentru plata salariilor acestora din bugetul asigurarilor pentru somaj. Cuantumurile sunt egale cu un salariu de baza minim brut pe tara, in cazul in care angajatii sunt absolventi ai ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii si de 1,2 salarii de baza minime brute, daca au fost incadrati in munca absolventi ai invatamantului secundar superior sau postliceal. Daca angajatorii au oferit joburi tinerilor care au absolvit invatamantul superior, primesc de la bugetul asigurarilor pentru somaj sume echivalente cu 1,5 salarii de baza minime brute.

Directorul AJOFM Salaj a spus ca, pe langa subventionarea locurilor de munca, angajatorii beneficiaza si de scutirea, pe o perioada de 12 luni, de la plata contributiei datorate la bugetul sus amintit aferenta absolventilor respectivi. Referitor la stimularea absolventilor, legea prevede ca absolventii inregistrati la agentiile de ocupare a fortei de munca sa beneficieze de o prima neimpozabila, egala cu un salariu de baza minim brut garantat in plata, in vigoare la data incadrarii in munca cu program normal de lucru, pentru o perioada de un an.

De o suma neimpozabila, egala cu indemnizatia de somaj, beneficiaza si absolventii carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj si se angajeaza in perioada de acordare a acestui drept. Aceasta suma se acorda dupa 12 luni de la data angajarii, a spus Mircea Pop.

Reamintim ca pentru a beneficia de facilitatile oferite de Legea 76/2002, cu modificarile aduse, absolventii institutiilor de invatamant in varsta de minim 16 ani trebuie sa se inregistreze la AJOFM, ca persoana in cautare de loc de munca, intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire. In perioada iunie 2006 – iunie 2007 au fost inregistrati in baza de date a AJOFM Salaj 439 de absolventi ai promotiei 2006, dintre care 131 au beneficiat de prima de incadrare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »