Subprefectul Végh s-a informat

Magazin Salajean 20 octombrie 2006 0

Subprefectul Végh Alexandru a participat la o sesiune de informare, desfasurata in cadrul campaniei destinate programelor operationale aferente obiectivului de cooperare teritoriala europeana, sesiunea fiind organizata de catre Ministerul Integrarii Europene. In cadrul sesiunii s-a pus accent pe informarea corecta a potentialilor beneficiari in privinta programelor operationale, cu accent pe specificitatea acestora, contributia FEDR si cofinantarea nationala, informarea privind regulile si procedurile specifice fiecarui program operational, incurajarea dialogului intre potentialii beneficiari si identificarea de parteneriate intre acestia. S-a mai discutat, de asemenea, despre stimularea realizarii unor portofolii de proiecte, constientizarea publicului asupra oportunitatilor oferite de programele operationale si despre modul in care proiectele ce vor fi finantate vor raspunde unor nevoi specifice locale.

In perioada 2007 – 2013, Romania va fi eligibila pentru doua obiective, si anume “Convergenta si Cooperare Teritoriala Europeana”. Obiectivul “Cooperare Teritoriala Europeana” va fi organizat pe trei axe, si anume cea a cooperarilor transfrontaliere, interregionale si transnationale.

La intalnirea de la Cluj au fost prezenti reprezentanti MIE, ai autoritatilor locale, ai mediului de afaceri si ai societatii civile, precum si reprezentanti ai unor asociatii profesionale din judetele Cluj, Salaj si Maramures.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »