Studii complementare pentru medicii dentisti

Magazin Salajean 22 august 2011 0

Studii complementare pentru medicii dentisti

Medicii dentisti se pot inscrie la examenul de studii complementare care va avea loc in data de 21 septembrie, cei interesati putand depune dosarele pentru concurs in perioada 22 august – 5 septembrie. In aceasta sesiune se pot inscrie si cei care finalizeaza pana in 31 august pregatirea teoretica si practica efectuata in vederea obtinerii atestatelor de studii complementare.

Printre atestatele pentru care pot opta dentistii precizam: pedodontie, implantologie, dar si in utilizarea terapeutica si chirurgicala a laserelor in medicina dentara. Examenul propriu-zis va consta intr-o proba scrisa si o proba practica din tematica pregatirii efectuate, valabile pentru toate cele trei atestate dedicate dentistilor.

Printre atestatele pentru care pot opta medicii dentisti se numara cel de pedodontie. Candidatii care se pot inscrie trebuie sa fi efectutat pregatire prin cursuri si stagii practice timp de sase luni, in Centrul Universitar Medical Bucuresti pregatire atestata prin certificat eliberat de Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar din Bucuresti (CNPDSB). Examenul propriu-zis va consta intr-o proba scrisa si o proba practica din tematica pregatirii efectuate, valabile pentru toate cele trei atestate dedicate dentistilor.

De asemenea, acestia pot opta pentru obtinerea atestatului de implantologie. In acest sens, medicii dentisti trebuie sa fi efectuat pregatire prin cursuri si stagii practice timp de 21 de saptamani, iar pregatirea trebuie sa fie atestata de Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti

(SNSPMPDSB) si Universitatile de Medicina si Farmacie din Bucuresti, Cluj, Iasi sau Timisoara. Candidatii interesati mai pot obtine atestat in utilizarea terapeutica si chirurgicala a laserului in medicina dentara. Aici se pot inscrie medicii dentisti care au efectuat trei module de pregatire in centrul universitar Timisoara, pregatire atestata de Universitatea de Medicina si Farmacie Timisoara. Pentru a obtine atestatul, candidatii trebuie sa primeasca minimum nota 7 la fiecare proba in parte.

Listele candidatilor ale caror dosare de inscriere sunt admise, precum si locul si ora de prezentare la examen, pentru toate atestatele, se vor afisa in 19 septembrie 2011 pe site-ul MS.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »