Strazile rusinii in Zalau

Magazin Salajean 13 septembrie 2010 0

Strazile rusinii in Zalau

Masini, aglomeratie, trafic infernal si unele strazi de toata… rusinea. Astfel ca nu-i de mirare ca multi dintre soferii care circula zilnic prin municipiul Zalau nu ajung la destinatie fara sa scape printre dinti cateva vorbe mai rusinoase, mai ales dupa ce-si distrug masinile in gropile din carosabil. Iar traficul rutier devine de astazi si mai aglomerat, spre infernal, fiind prima zi din noul an scolar.

Gropile din strazile municipiului scot peri albi soferilor. Unele se adancesc pe zi ce trece in asfalt, in timp ce responsabilii sa le acopere nu misca un deget in acest sens. Pentru detalii, va prezentam cateva exemple grosolane. Strada Tudor Vladi-mirescu, tocmai in fata Scolii Generale Gheorghe Lazar. Adevarate cratere s-au iscat in asfalt inca de cateva luni. Conducatorii care locuiesc in zona sau cei care cauta un loc de parcate in spatele blocurilor trebuie sa manu-iasca volanul cu mare maiestrie pentru a razbi cu masina intreaga dincolo de gropi. Locatarii din zona sunt, de altfel, extrem de nemultumiti chiar si numai de privelistea de care au parte.

Este chiar nesimtire. Nu se poate sa locuim in zona centrala a Zalaului, sa platim impozite ca atare, si sa avem parte de astfel de drumuri. Iar problema nu este una actuala, ci dateaza de cativa ani. Imi aduc aminte ca in iarna au astupat gropile, insa superficial, pentru ca dupa cateva saptamani au fost, daca nu la fel, atunci cu siguranta mai adanci decat inainte. Mai mult, in urma cu cateva saptamani, s-a facut canalizarea pe strada, insa nu s-au sinchisit sa repare si gropile. Asa ceva este inadmisibil, ne-a declarat Violeta M., locatara in zona. Cum am precizat mai sus, traficul in zona va fi astazi cu atat mai aglomerat in prima zi de scoala, ceea ce va duce, cel mai probabil, la blocaje in intersectia cu pricina.

O alta groapa de toata frumusetea isi duce veacul pe bulevardul Mihai Viteazu, in intersectia de langa restaurantul Zahana. In locatia respectiva au avut loc lucrari de asfaltare carosabil si trotuar, dupa ce inundatiile de la sfarsitul lunii iunie au inecat bulevardul. Chiar in marginea strazii, langa trotuarul proaspat asfaltat se adanceste o groapa care-i impiedica pe soferi sa se incadreze corect pe banda de mers pentru a intra in bulevard. Sa speram ca in zona nu vor avea loc accidente rutiere din aceasta cauza.

Pe strada General Dragalina, din cartierul Dumbrava Nord, soferii intalnesc doua gropi alaturate, roase in timp ca se vede pana si al treilea strat de asfalt din adancime, care-i obliga sa treaca in viteza intai pentru a traversa in siguranta zona. Cu siguranta insa, in municipiu sunt nenumarate strazi cu probleme, cu gropi suficient de adanci cat sa provoace avarii serioase masinilor conduse chiar si de catre soferi cu ani de experienta. Insa, chiar daca traficul in zona este aglomerat, aceasta nu poate fi o scuza pentru autoritati sa nu acopere, ori de cate ori este nevoie, denivelarile si gropile strazilor din oras.

Autoritatile locale nu au facut niciun fel de precizari in privinta starii drumurilor. Purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Zalau, Manuela Ghiurutan, nu ne-a furnizat informatiile privind programul lucrarilor de reparatii ale strazilor pentru perioada urmatoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »