Strazile din Jibou, in santier pana in august

Magazin Salajean 12 iunie 2007 0

O serie de lucrari stradale sunt desfasurate, in momentul de fata, in Jibou, autoritatile administratiei locale dorind sa refaca in aceasta vara carosabilul pe arterele de circulatie importante din oras. Primarul Augostin Borz ne-a declarat ca una din strazile pe care santierul a fost deja deschis este 22 Decembrie 1989, fiind luat in lucru tronsonul cuprins intre catedrala si Judecatoria Jibou. Pana acum a fost realizat mai mult de 50 la suta din investitie, valoarea totala a acesteia fiind de 24.000 de lei, bani asigurati din bugetul local, a spus primarul Borz.

Pe alte trei strazi, cea a Parcului, cea a Odorheiului si Tudor Vladimirescu, este prevazuta turnarea de covor asfaltic, lucrare pentru care Consiliul Local a alocat 200.000 de lei. In urma licitatiei ce a avut loc in 22 mai 2007, a fost desemnata sa se ocupe de lucrari SC Drum-Construct SA. Am semnat deja contractul si vom deschide santierul in zilele urmatoare, pentru ca, potrivit proiectului, investitia trebuie finalizata pana in 20 iulie, ne-a declarat edilul. Oricat de optimist este primarul, termenul estimat de acesta ar putea fi prelungit, asa cum se intampla in majoritatea cazurilor, pana la inceputul lunii august.

Pe ultima artera de circulatie amintita se va deschide si un santier secundar pentru refacerea trotuarelor, aceasta lucrare urmand sa se desfasoare in paralel si pe strazile Nuferilor si Libertatii. Efecutam refacerea trotuarelor in regie proprie si am prevazut pentru aceasta 420.000 de lei, a spus Augustin Borz.

Si canalizare, si reabilitari stradale

Potrivit acestuia, o strada unde investitia va fi dubla – atat introcerea retelei de canalizare pluviala, cat si refacerea carosabilului este strada Eroilor. Deocamdata, lucrarile se deruleaza doar pe partea de canalizare, conductele trebuind montate pana in data de 25 iunie. Ulterior, se va trece la refacerea zonei si aceste lucrari trebuind realizate de autoritatile administratiei locale in regie proprie. Avem prevazuti 30.000 de lei numai pentru introducerea sistemului de canalizare, distanta luata in lucru fiind de 300 de metri liniari. Refacerea carosabilului se va face pe 180 de metri patrati, a conchis primarul Borz.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »