Strategia de dezvoltare a municipiului Zalau, in dezbateri

Magazin Salajean 23 aprilie 2008 0

Strategia de dezvoltare a municipiului Zalau, in dezbateriPrimele consultari in vederea revizuirii strategiei de dezvoltare a municipiului Zalau au avut loc saptamana trecuta, in Sala Avram Iancu a Primariei municipiului. De asemenea, luni, s-au aflat in dezbateri comitetele consultative pe domeniile de dezvoltare comunitara, tineret, cultura, timp liber, mediu asociativ, promovare oras, ordine publica si cel de-al doilea, dezvoltarea economica, resurse umane, educatie.

Prezent la dezbateri, primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu, a multumit participantilor pentru sprijinul pe care il acorda in vederea elaborarii strategiei de dezvoltare: Strategia care s-a realizat in urma cu 6 ani a avut mai mult un caracter economic si este, in acest moment, depasita, deoarece multe din prevederile continute s-au realizat. Demersul pe care l-am inceput trebuie sa fie mult mai complex, sa cuprinda toate aspectele sociale, culturale, economice, de dezvoltare, sportive, sa cuprinda tot ceea ce presupune viata unui oras.

La discutiile primului grup de lucru au participat reprezentanti ai Muzeului Judetean de Istorie, Directiei Judetene pentru Tineret, Directiei de Sport Salaj, Institiei Prefectului, Bibliotecii Judetene Ionita Scipione Badescu, Politiei Comunitare, Asociatiei Centrul de Voluntariat, Consiliului Judetean al Elevilor si Consiliului Local al Tinerilor. Principalele probleme identificate – care vor constitui totodata puncte de plecare in elaborarea capitolului specific din strategie – se refera la dezvoltarea programelor de voluntariat, petrecerea timpului liber, spatiu pentru activitatile de cultura. In acelasi grup consultativ s-au purtat discutii si in ceea ce priveste dezvoltarea spiritului civic sau propuneri de intalniri cetatenesti.

Consultarile in ceea ce priveste strategia de dezvoltare a municipiului au demarat in luna martie, odata cu distribuirea de chestionare, cu intrebari concrete in ceea ce priveste stadiul actual si imaginea viitoare a Zalaului. In urmatoarele doua saptamani, locuitorii interesati mai pot completa aceste chestionare, pe care le gasesc pe site-ul Primariei sau la Serviciul Programe, Strategii de Dezvoltare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »