Strandurile din Zalau si Simleu sunt OK

Magazin Salajean 18 iunie 2010 0

Strandurile din Zalau si Simleu sunt OK

Doar trei bazine de inot din Salaj au fost verificate, pana in prezent, de inspectorii Directiei de Sanatate Publica Salaj in ceea ce priveste calitatea apei. Controalele au fost desfasurate toate in aceasta saptamana, desi niciuna din unitatile verificate nu si-a deschis inca bazinele pentru public.

La fiecare inceput de sezon estival, medicii ii sfatuiesc pe iubitorii acestui tip de agrement sa fie rigurosi in alegerea locului de scaldat, apa necurata putand fi sursa de contactare a diferitelor boli.

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj, Mihai Cheseli, ne-a declarat ca inspectorii din cadrul Directiei de Control in Sanatate Publica au verificat trei unitati de agrement care au piscine/bazine destinate imbaierii populatiei – Strandul Tineretului din Zalau, Strandul din Simleu Silvaniei si Baile Jibou. Astfel, analizele de laborator efectuate in urma recoltarii probelor de apa au relevat ca la strandul municipal apa se incadreaza in parametrii fizico-chimici prevazuti de lege, probele privind parametrii microbiologici fiind inca in lucru.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »