Strand termal la Moiad

Magazin Salajean 18 iunie 2010 0

Strand termal la Moiad

Autoritatile din comuna Sarmasag viseaza un strand cu apa termala in satul Moiad. Deocamdata nu au nicio garantie ca in terenul luat in vizor pentru un astfel de proiect exista resurse de apa termala, insa traiesc cu speranta ca studiile ce urmeaza sa le faca le vor confirma banuiala. Banuim ca in zona exista resurse de apa termala, in conditiile in care Tasnadul si Boghisul au, ne-a declarat Dombi Attilla, primarul de Sarmasag.

Daca totul decurge conform planurilor autori-tatilor, viitorul strand va rasari pe un teren in suprafata totala de 18,5 hectare, pe care Primaria Sarmasag a pus sechestru din cauza datoriilor de peste 200.000 de lei pe care SC Salajul SA Sarmasag le are catre bugetul local. Suma reprezinta taxe si impozite locale pe care societatea de exploatare a carbunelui nu le-a achitat la termen, a mai precizat Dombi.

Potrivit acestuia, pana la startul investitiei ar mai fi de parcurs unele etape. Mai exact, terenul trebuie sa intre in proprietatea administratiei locale, dupa care sa fie executate studiile geo si de fezabilitate. Proiectul va demara cel mai devreme anul viitor si nicidecum din resurse proprii, intrucat comuna nu dispune de banii necesari unui astfel de proiect. Speram sa putem accesa niste fonduri europene, a spus edilul. In cazul in care pamantul nu va musti de ape termale, oficialitatile din Sarmasag vor fi nevoite sa gandeasca o noua destinatie pentru cele peste 18 hectare de teren.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »