STOP Accidentelor! Viata are prioritate!

Magazin Salajean 21 noiembrie 2007 0

STOP Accidentelor! Viata are prioritate!

In numai sapte zile, agentii de politie rutiera salajeni au constatat cinci fapte de natura penala si 534 de contraventii, totalul amenzilor aplicate ajungand la 35.000 lei, informeaza comisarul de politie Liviu Cipleu. Faptele de natura penala au constat in conducerea autovehiculelor cu alcoolemie peste limita legala (un caz), conducerea unui autovehicul neinmatriculat (doua cazuri), respectiv conducerea autovehiculelor cu numar de inmatriculare fals (doua cazuri). Constatarea contraventiilor si infractiunilor a avut loc in perioada 9 – 15 noiembrie, actiunile politiei derulandu-se in cadrul campaniei STOP Accidentelor! Viata are prioritate! – 2007. De asemenea, au fost sanctionate contraventional un numar de 61 persoane care, in calitate de pietoni au traversat ori s-au deplasat neregulamentar de-alungul drumului public, 26 persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si 4 persoane care conduceau carute tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator. Dintr-un total de 443 de soferi amendati, 53 nu au purtat in timpul deplasarii centura de siguranta, 169 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, 11 au oprit ori stationat autovehiculul in locuri interzise, iar un numar de 48 conducatori auto, pe langa amenda primita au ramas si fara permisul de conducere. In aceeasi perioada au fost retinute 8 certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate un numar de 124 accidente grave soldate cu 21 morti, 121 raniti grav si 46 raniti usor, respectiv 102 accidente usoare, soldate cu ranirea usoara a 122 persoane. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul accidentelor grave a crescut cu 19, in crestere fiind si numarul ranitilor grav, cu 21 mai multi ca in 2006.

In scopul cresterii sigurantei rutiere pe drumurile publice din Salaj, lucratorii a politiei cu atributii pe linie de circulatie rutiera desfasoara zilnic actiuni tematice de verificare a legalitatii transporturilor de marfuri si persoane, in colaborare cu inspectori de trafic din cadrul Autoritatii Rutiere Romane – agentia Salaj si monitori din cadrul Registrului Auto Roman – reprezentanta Salaj. Alte actiuni preventive din aceasta perioada: miercuri – actiuni pe linia respectarii regimului legal de viteza si a semnificatiei culorii rosii a semaforului electric; joi si sambata – actiuni pe linia respectarii regimului legal de viteza; vineri – actiuni pe linia respectarii semnificatiei culorii rosii a semaforului electric si a disciplinarii pietonilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »