Stimulente subtiri pentru finantistii salajeni

Magazin Salajean 22 octombrie 2010 0

Stimulente subtiri pentru finantistii salajeni

Listele cu salariatii sistemului fiscal din judetul Salaj care au dreptul la stimulente pentru lunile iulie si august au fost trimise la Ministerul Finantelor Publice pentru avizare, dar banii nu au venit inca. In mod normal, toti salariatii Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj ar trebui sa primeasca bani pentru stimulente, insa nu cred ca se va intampla acest lucru. Astfel, deocamdata, nu stiu cati salariati vor avea dreptul la stimulente, a declarat, ieri, Ioan Souca, liderul Sindicatului Liber al Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj, sindicat afiliat la Alianta Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex.

Ioan Souca a mai precizat ca, in cursul zilei de ieri, Alianta Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex a convocat Consiliul Unional, care a analizat evenimentele din ultimele doua saptamani, inclusiv declansarea de proteste spontane in institutiile Ministerului de Finante. La inceputul saptamanii, Biroul Executiv al acestei aliante sindicale a anuntat decizia de a se retrage de la negocierile privind acordarea veniturilor suplimentare. Motivele: actiunea de protest a fost spontana, iar negociatorii nu au stat, inainte de a semna intelegerea cu ministerul, de vorba cu protestatarii; diminuarea procentului de acordare a stimulentelor; Ministerul a impus propriile reguli de intocmire a listelor in judete; nu trebuiau create noi regului de acordare a stimulentelor, fiind vorba de restante pe lunile iulie si august, cand existau deja reguli.

Liderul Sindicatului Liber al Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj mai sustine ca fondurile aprobate pentru plata stimulentelor finantistilor salajeni au fost diminuate semnificativ, astfel incat este posibil ca o persoana sa intre in posesia a doar 330 de lei si, din nefericire, nu pentru toata lumea. Ioan Souca mai crede ca acesti bani vor intra in buzunarele unor angajati ai Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj in zilele urmatoare.

Pana una-alta, dupa ce au protestat pentru neplata stimulentelor, in ultimele zile, salariatii Fiscului salajean au reluat lucrul, semn ca, pentru moment, nu mai au nemultumiri care sa-i faca sa reia seria actiunilor de protest. Sa fie linistea dinaintea furtunii?

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »