Stihiile naturii au lovit Crasna

Magazin Salajean 27 iulie 2010 0

Stihiile naturii au lovit Crasna

Ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase (ploi cu caracter torential) din perioada 24-25 iulie 2010, in localitatea Crasna au fost inundate trei locuinte, 120 de gospodarii (curti si beciuri), 100 de hectare de teren arabil, 40 de hectare de pasuni si fanete, 300 de fantani au fost colmatate, s-a distrus un podet, un kilometru din drumul judetean 191C, un kilometru din drumul judetean 108G si un 15 kilometri de ulite comunale au fost spalate de ape. In plus, drumul judetean 108G a fost blocat de ape, in cursul zilei de duminica, intre localitatile Crasna si Varsolt.

Potrivit Institutiei Prefec-tului Judetului Salaj, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta din Crasna a luat masuri pentru avertizarea populatiei si pentru gestionarea situatiei create. La limitarea pagubelor inundatiilor a intervenit atat Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Crasna, cat si pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj.

Avand in vedere pre-lungirea avertizarii Cod Portocaliu, pe raul Crasna, dar si faptul ca duminica, cota raului a depasit, pe raza localitatii Crasna, cota de pericol cu 105 centimetri, prefectul Vegh Alexandru a convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, ce s-a intrunit intr-o prima sedinta, duminica, la ora 13.30.

In dupa-amiaza zilei de duminica, dupa ce preci-pitatiile au incetat si raul Crasna a scazut considerabil ca debit, in cadrul celei de a doua sedinte a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, prefectul a multumit tuturor celor prezenti pentru implicare subliniind, totodata, efortul deosebit al Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta din Crasna, al pompierilor civili, dar si a celor militari in rezolvarea situatiilor de urgenta create.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »