Statul pune-n cui trei investitii la Halmasd

Magazin Salajean 7 decembrie 2010 0

Statul pune-n cui trei investitii la HalmasdLucrarile de imprejmurie a scolii noi din Cerisa, comuna Halmasd, au fost sistate din lipsa de fonduri. Statul, prin Ministerul Invatamantului, a aprobat alocarea a 60.000 de lei, dar a repartizat pana acum doar 20.000 de lei. Acelasi procedeu il aplica si in cazul scolii din Halmasd. S-au primit 20.000 de lei pentru reasfaltarea terenului de sport, dar pentru finalizare se mai asteapta inca 40.000 de lei.

Primarul comunei, Gavril Puscas, spera ca pana la venirea primaverii guvernantii sa gaseasca rezerve macar pentru terenul de sport, deoarece anul viitor Halmasdul va fi gazda competitiilor sportive din cadrul concursului Cupa Vailor. Tot la mila alesilor de la Bucuresti sta si finalizarea bazei sportive din Drighiu, pentru care s-au primit doar 1,2 miliarde de lei vechi, din 6,5 miliarde de lei vechi cat a aprobat statul prin Ordonanta 7. Suma primita a fost cheltuita de administratia locala pentru terasarea terenului si realizarea fundatiei vestiarelor.

In schimb, la Halmasd, va prinde contur, cu certitudine, o investitie pentru care banii sunt alocati de la bugetul local. Este vorba de noul Camin Cultural, aflat in vecinatatea terenului de sport. Suprafata necesara constructiei a fost achizitionata de primarie de la un localnic, iar fondurile necesare lucrarilor provin din bugetul local. Anul acesta, din cele 3,5 miliarde de lei de care a dispus Consiliul Local s-a realizat fundatia si peretii imobilului.

Urmeaza ca executia sa fie finalizata anul viitor, cand vor mai fi identificate inca 3,5 miliarde de lei in fondurile proprii. Asa cum sustinea prim-edilul, localnicii si-au dorit de multa vreme un lacas de cultura nou si spatios. Cel vechi, care s-a dovedit a fi neincapator, va fi reconditionat si ar putea gazdui un club pentru tineri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »