Statul ofera tinerilor joburi in armata

Magazin Salajean 13 noiembrie 2008 0

Statul ofera tinerilor joburi in armata

Contrar speculatiilor de tot felul, se pare ca locurile stabile de munca in armata romana ii atrag pe tinerii salajeni. Astfel, salajenii care doresc sa imbrace haina militara sunt asteptati la Biroul de Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Judetean Salaj. Pana in 5 decembrie, in judetul nostru, se desfasoara activitatea de recrutare a tinerilor candidati pentru profesia de soldat gradat voluntar, pentru prima serie de pregatire din 2009.

Potrivit maiorului Silviu Abudanii, seful Biroului de Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Judetean Salaj, unitatile militare din judetul nostru au libere 22 de locuri la specialitatile infanterie, comunicatii si informatica, sanitari si meseriasi. Cu toate acestea, nu toti doritorii pot opta pentru aceste locuri. Candidatii trebuie sa aiba cel putin 18 si cel mult 26 de ani, sa fie cetateni romani si sa fi absolvit cel putin ciclul inferior liceal sau o scoala de arte si meserii, sa nu fie condamnati penal si sa nu fie in curs de urmarire penala. In ultimele luni am fost asaltati de tineri carora le-am intocmit fisele de contact, dar, nefiind finalizata activitatea de recrutare, nu am putut sa facem mai mult. Pana in momentul de fata avem 80 de astfel de fise, ne-a mai informat maiorul Silviu Abudanii.

In ceea ce priveste bilatul activitatii de recrutare pe anul in curs, seful Biroului de Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Judetean Salaj ne marturiseste ca, pana la aceasta data, 146 de tineri au dorit sa imbrace haina militara, 9 dintre solicitanti fiind fete. Din acest numar de cereri, anul in curs, au fost recrutate 39 de persoane, dintre care 4 fete.

Maiorul Silviu Abudanii ne mai spune ca, incepand din ianuarie 2009, Centrul Militar judetean va recruta tineri care sa imbratiseze cariera de ofiteri sau maistri militari. De asemenea, vom mai recruta absolventi de clasa a VIII-a pentru colegiile militare, insa nu stim deocamdata numarul de locuri, a incheiat maiorul Silviu Abudanii.

Cei care doresc sa intre in Armata trebuie sa stie ca, pe langa multe privatiuni, vor beneficia si de anumite avantaje. In afara de solda lunara, acestia au dreptul la echipament gratuit si la o compensatie de hrana, de medicamente gratuite si asistenta medicala si au posibilitatea de a fi selectionati, pana la implinirea varstei de 30 de ani, pentru a urma cursul pentru formarea subofiterilor pe filiera indirecta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »