Statul gireaza credite pentru reabilitarea locuintelor

Magazin Salajean 23 iulie 2010 0

Statul gireaza credite pentru reabilitarea locuintelorSalajenii care vor sa-si reabiliteze termic locuintele si nu dispun de bani lichizi suficienti vor putea accesa, incepand de luna viitoare, credite cu garantie guvernamentala. Miercuri, Guvernul a aprobat normele metodologice de aplicare a ordonantei de urgenta privind reabilitarea termica a cladirilor. Programul este promovat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale.

Din 2 august, Executivul ofera garantie de stat pentru credite pe o perioada de pana la cinci ani, contractate de asociatii de proprietari si proprietari de locuinte unifamiliare si a caror dobanda va fi subventionata in totalitate de stat. Rambursarea imprumutului se va face in rate, iar alegerea antreprenorului ramane la latitudinea asociatiilor de proprietari.

Pentru 2010, Guvernul va pune la dispozitie 50 de milioane de euro, pentru garantarea creditelor luate pentru reabilitarea termica a imobilelor, iar suma va putea fi suplimentata in caz de nevoie, a anuntat premierul Emil Boc. Potrivit spuselor sale, avantajele acestui program constatau in economii la factura la intretinere, mai ales in lunile de iarna, dar si sustinerea domeniului constructiilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »