Statul forteaza finalizarea Autostrazii Transilvania

Magazin Salajean 14 ianuarie 2008 0

Statul forteaza finalizarea Autostrazii Transilvania

Potrivit unor surse centrale, peste 520 de milioane de euro vor fi alocate de Ministerul Transportului, in 2008, pentru lucrarile la Autostrada Transilvania (Brasov – Bors). De retinut faptul ca, initial, Bechtel a solicitat 480 de milioane de euro, insa Ministerul Transportului va aloca un buget de circa 520 de milioane de euro pentru acest an.

Compania constructoare, Bechtel, a primit in 2007 de la Ministerul Transporturilor suma de 185 de milioane de euro, care urmeaza sa fie majorata anul in curs, in conditiile in care lucrarile la cele doua tronsoane aflate in executie, si anume Campia Turzii – Gilau (52 de kilometri) si Suplacu de Barcau – Bors (64 de kilometri), sunt avansate.

Potrivit contractului, aceste tronsoane trebuie sa fie finalizate in 2009, iar portiunea Cluj – Suplacu de Barcau, care traverseaza si judetul Salaj pe o lungime de 83 de kilometri, trebuie finalizata in 2010, pentru a face legatura cu frontiera romano-ungara.

Cu toate acestea, costurile de constructie a Autostrazii s-ar putea dubla, de la 2,2 miliarde pana la peste patru miliarde de euro, deoarece materialele de constructie s-au scumpit.

In total, Autostrada Transilvania va avea 415 kilometri, din care peste 55 de kilometri de poduri si viaducte, 94 de pasarele, 58 de pasaje si 16 noduri rutiere, termenul de punere in functiune fiind anul 2013.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »