Statul da bani pentru bunastarea pasarilor si porcilor

Magazin Salajean 10 decembrie 2010 0

Statul da bani pentru bunastarea pasarilor si porcilor

Fermierii care cresc pasari sau porci pot beneficia pentru anul 2011 de o noua forma de sprijin financiar de la stat. Dupa cum a facut cunoscut Aurora Sabou, directorul Centrului Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj, sumele care se vor acorda producatorilor nu reprezinta o subventie, ci un sprijin. Este primul an cand se acorda acest ajutor. Cererile pentru solicitarea acordului trebuie depuse la APIA pana in 17 decembrie 2010.

Fondurile pentru aplicarea schemei ajutorului de stat privind bunastarea pasarilor si porcinelor se vor repartiza in baza HG 838/2010 si HG 839/2010. Potrivit legii, beneficiarii pot fi producatorii agricoli care cresc pasari si porci (acestia din urma, de la o greutate vie de 30 kg pana la greutatea de abatorizare), cu conditia sa nu fie in dificultate financiara si sa nu i se recupereze un ajutor de la stat. Ajutorul de la stat se acorda daca sunt asigurate anumite cerinte legate de continutul furajelor, asigurarea potabilitatii a apei si anumiti parametri de microclimat (temperatura, umiditate, luminozitate).

Deja, asa cum a remarcat Aurora Sabou, s-au depus patru cereri de ajutor financiar. Una este pentru o ferma de pasari (pentru 27 de miliarde de lei vechi) si trei cereri pentru ferme de porci (suma totala este de 17 miliarde de lei). La nivelul judetului Salaj sunt sase potentiali beneficiari pentru fermele de porci si cinci pentru fermele de pasari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »