Start pentru programul Rabla

Magazin Salajean 2 martie 2009 0

Start pentru programul RablaPersoanele interesate sa cumpere masini prin programul Rabla pot depune dosarele de azi.

Salajenii care vor sa-si achizitioneze in acest an o masina noua, in schimbul uneia mai vechi de zece ani, pe care sa o dea la casare, vor putea sa depuna de azi dosarele la producatorii si importatorii auto autorizati pentru Programul Rabla.

Vineri a fost ultima zi in care firmele auto au putut depune cererea privind repartizarea de masini care pot fi inlocuite prin Programul Rabla, in aceeasi zi fiid alocate si cotele de care beneficiaza fiecare dealer auto, astfel incat de la inceputul acestei saptamani oamenii sa-si poata alege masina care-i intereseaza.

Programul Rabla se va derula in trei etape in acest an – pana in 29 mai, de la 1 iunie la 31 august si de la 1 septembrie pana in 11 decembrie -, pentru fiecare etapa fiind alocata o suma de 76 milioane lei, bugetul total pentru acest an fiind de 228 milioane lei, potrivit Ordinului pentru aprobarea Instructiunilor privind modalitatile de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului 217/2008 privind reluarea pentru anul 2009 a programului Rabla. Cotele repartizate producatorilor vor fi ajustate de la o etapa la alta, in functie de vanzarile realizate, iar cei care nu si-au indeplinit obiectivele nu vor mai putea participa la sesiunea urmatoare. Decizia a fost luata astfel incat sa nu mai ramana masini nealocate prin acest program.

Guvernul a anuntat, la finalul lunii ianuarie, ca prima pentru casarea unei masini functionale mai vechi de zece ani creste la 3.800 de lei. Anul trecut, Guvernul a alocat bani pentru scoaterea din circulatie a 40.000 de autovehicule mai vechi de 12 ani, dupa ce, in 2007, norma a fost de aproape 16.500 de masini.

Ultima etapa a programului Rabla a debutat in 1 octombrie 2008, judetului nostru fiindu-i alocate 26 de masini marca Logan sau Sandero, dar si un numar nelimitat de autoturisme marca Renault. Pentru a putea beneficia de avantajele programului, doritorii au fost nevoiti sa faca patru pasi: sa se inscrie la un producator validat de la care va primi o nota de acceptare (Automobile Dacia sau Renault); sa predea autoturismul uzat spre casare unui operator economic autorizat si sa obtina de la acesta certificatul de distrugere al masinii (Remat SA, Mivas Trans, Balti Dob sau PF Gall Szabolcs); sa-si radieze vechiul autoturism si sa achizitioneze un autoturism nou de la producatorul validat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »