Stadion nou pentru Zalau

Magazin Salajean 3 mai 2007 0

Stadion nou pentru Zalau

* primarul Capilnasiu doreste ca Primaria sa dea la schimb actualul stadion, ca teren pentru un mare magazin, cu un stadion nou, construit de cei care vor castiga licitatia organizata in acest scop

* ramane de vazut daca aceasta intentie se va realiza, dupa ce constructia unei baze sportive moderne nu s-a putut materializa, iar lantul de supermagazine Billa si-a facut paguba de 2 miliarde

Lantul de supermagazine Billa a pierdut 2 miliarde de lei vechi la Zalau, prin faptul ca nu a reusit sa realizeze o baza sportiva ce urma sa fie data la schimb Primariei pentru un teren unde Billa dorea sa construiasca un magazin. Primarul Radu Capilnasiu a explicat ca Billa a castigat anul trecut licitatia organizata de municipalitate pentru scopul amintit, depunand o garantie de 2 miliarde de lei. Termenul de realizare al bazei sportive era iulie a.c. Capilnasiu a declarat ca pana acum nu s-a intamplat nimic, iar intregul demers va fi reluat dupa luna iulie, cand, destul de probabil, va fi organizata o noua licitatie.

Billa dorea un teren langa Sala Sporturilor, la cativa metri de locul in care Kaufland construieste un hipermarket. Primarul a spus ca pentru a incuraja competitia intre lanturile de magazine si pentru ca Zalaul sa aiba o baza sportiva moderna s-a organizat licitatia mentionata, primaria dand la schimb acel teren de la Sala Sporturilor cu o baza sportiva noua, construita pe banii celor care au castigat licitatia. Radu Capilnasiu a mai spus ca din pacate, terenul pe care l-au cumparat cei de la Billa, dupa ce au realizat studii geo, au constatat ca este instabil si trebuie facute ziduri de sprijin, care ar creste foarte mult costurile. Asa ca au inceput sa caute alt teren pentru realizarea bazei sportive, demers ingreunat de faptul ca nu puteau cumpara, pana ce nu vindeau terenul cu probleme. Primarul a declarat ca era posibil ca termenul de predare al bazei sportive sa fie prelungit, cu conditia ca lucrarile sa fie intr-un stadiu avansat.

In aceste conditii, ramane de vazut daca se va materializa o alta intentie a primarului, aceea ca Primaria sa dea la schimb terenul pe care se afla actualmente Stadionul Municipal cu un alt stadion, nou, construit in alta parte a orasului. Mai multe linii de supermarketuri – Plus, Penny Market si altii – cauta locuri in Zalau pentru asemenea magazine. Din pacate, orasul fiind inghesuit, nu are o oferta generoasa in acest sens. O sa propunem sa cedam stadionul de fotbal, cu conditia sa se faca un stadion nou, la cerintele actuale. Vom face un caiet de sarcini si se va organiza o licitatie. Pana ce nu se vor finaliza lucrarile la stadionul nou, nu vom realiza schimbul, a declarat Radu Capilnasiu. Licitatia ar urma sa aiba loc in vara acestui an.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »