Stabilizare de versanti la Varsolt

Magazin Salajean 23 mai 2007 0

Autoritatile locale din Cizer in colaborare cu Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Salaj au ca prioritate in aceasta perioada punerea in siguranta a acumularii Varsolt.

Directorul SGA Salaj, Dorel Lungu ne-a declarat ca a fost deja finalizat studiul tehnic si ca in perioada imediat urmatoare se are in vedere organizarea licitatiei pentru executia lucrarilor. Potrivit acestuia, se vor efectua lucrari la baraj pe conturul lacului si pe cursurile de apa din bazinul de receptie al acumularii. De asemenea, se va realiza un ecran de etanseizare, precum si reparatii la desarcatorul de ape mari la galeriile aferente celor doua turnuri de manevre. Se vor efectua o serie de lucrari de protectie a versantilor si a perdelei de aparare in jurul acumularii, iar in bazinul de receptie se vor consolida malurile, se vor amenaja praguri de fund si vor fi facute cateva reprofilari. Intregul proiect va fi finantat de catre Banca Mondiala, adaugat Lungu.

Proiectul mai prevede si lucrari de reabilitare a sistemului de monitorizare aferent acumularii, inclusiv cel de alarmare si avertizare in caz de inundatii.

Primarul comunei Cizer ne-a declarat ca s-a realizat studiul de fezabilitate al proiectului de amenajare a DC 78 care face legatura intre Cizer si Pria. In cursul saptamanii viitoare avem in vedere organizarea licitatiei pentru desemnarea firmei constructoare. Proiectul va fi finantat din bugetul local si este in valoare de aproximativ 300.000 lei, a afirmat Turcas. Un alt proiect care se va derula cu finantare din bugetul local este renovarea Caminului Cultural. Lucrarile care se vor efectua vor fi majore, iar valoarea acestora este de circa 300.000 lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »