Staţii pentru “rechini” la intrările în Zalău

Magazin Salajean 10 iunie 2011 0

Staţii pentru “rechini” la intrările în Zalău

Consilierii municipali au adoptat, ieri, în şedinţă ordinară, un proiect de hotărâre privind modificarea bugetului proiectului „Reabilitarea clădirii monument istoric Transilvania”, proiect care se va derula pe o perioadă de doi ani şi care este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR). Astfel, s-a aprobat acoperirea din bugetul local a sumei de 10,1 milioane de lei reprezentând bugetul total al proiectului, din care 7,6 milioane reprezintă finanţarea solicitată prin POR şi care va fi recuperată, circa 158.000 de lei înseamnă contribuţia administraţiei locale la cheltuielile eligibile, 335.000 de lei sunt cheltuieli neeligibile care trebuie acoperite de beneficiar, iar 1,9 milioane de lei reprezintă TVA (din care 1,8 milioane de lei este TVA recuperabil).

După acelaşi model, consilierii locali zălăuani au dat undă verde unui proiect de hotărâre privind modificarea bugetului proiectului „Amenajare peisageră a Parcului Central Municipal”, care va fi derulat pe o perioadă de 27 de luni şi care este şi el finanţat prin POR.

De asemenea, consilierii au stabilit patru amplasamente la intrările în oraş pentru înfiinţarea de staţii pentru opriri în tranzit care să fie utilizate de către operatorii de transport public de persoane. Viitoarele staţii vor fi în zonele: Inserco – pe strada 22 Decembrie 1989, Hanul Drumeţilor – pe strada Gheorghe Doja, la Gară şi în Ortelec, în vecinătatea şcolii.

Tot ieri, aleşii au aprobat participarea municipiului la Programul pentu reabilitarea şi modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul rural în vederea reabilitării căminului cultural din Stâna.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »