Sprijin pentru insuratei

Magazin Salajean 5 ianuarie 2007 0

Sprijin pentru insuratei

Tinerii care isi vor pune pirostriile, incepand cu 1 ianuarie 2007, vor beneficia de un sprijin financiar in cuantum de 200 de euro, informeaza Directia Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (DMSSF) Salaj. Legea 396/ 2006 – privind acordarea unui sprijin financiar la constituirea familiei a intrat deja in vigoare de cateva zile. Acesta se acorda numai o data, in cazul in care fiecare dintre soti se afla la prima casatorie si au domiciliul sau resedinta in Romania, indiferent de cetatenia sotilor.

Ajutorul financiar se acorda pe baza de cerere, care va fi insotita de declaratiile pe propria raspundere ale ambilor soti, cum ca fiecare dintre ei se afla la prima casatorie. Cererile se depun in termen de 30 de zile de la data incheierii casatoriei, sau in termen de 30 de zile de la data inscrierii sau transcrierii in registrele de stare civila a actelor de casatorie. Acestea se vor depune dupa cum urmeaza:

a) la sediul serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor din municipiu, sectorul municipiului Bucuresti, orasul sau comuna unde s-a incheiat casatoria, in cazul familiior a caror casatorie a fost incheiata la autoritatile locale competente de pe teritoriul Romaniei;

b) la sediul serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor din municipiu, sectorul municipiului Bucuresti, orasul sau comuna unde isi are domiciliul sau resedinta unul dintre soti, in cazul familiilor a caror casatorie a fost incheiata la autoritatile competente de pe teritoriul altor tari sau casatoria a fost incheiata la misiunile diplomatice, la oficiile consulare de cariera ale Romaniei sau ale statului celuilalt sot, in conditiile legii.

Stabilirea dreptului pentru acordarea sprijinului financiar se face prin dispozitie scrisa a primarului, in termen de 5 zile de la data inregistrarii cererii. De asemenea, primarii au obligatia sa comunice semestrial, pana la data de 20 a lunii urmatoare expirarii semestrului, directiilor de munca, solidaritate sociala si familiei judetene, date privind numarul familiilor,care au beneficiat de sprijinul financiar, varsta si cetatenia sotilor si sumele platite cu acest titlu. Sprijinul financiar va fi acordat familiei solicitante in termen de 30 de zile de la data emiterii dispozitiei primarului, prin mandat postal, prin casierie, in cont personal sau prin cont de card.

Fondurile pentru plata ajutorului financiar acordat la constituirea familiei, precum si pentru cheltuielile cu transmiterea drepturilor, se platesc din bugetele locale ale comunelor, oraselor si municipiilor, din transferurile de la bugetul de stat catre bugetele locale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »