Spor de incordare psihica pentru medici

Magazin Salajean 11 septembrie 2007 0

Spor de incordare psihica pentru medici

* medicii care fac transplant de organe, radioterapie, chirurgie si ortopedie pediatrica si cei care lucreaza in unitati de urgenta neurovasculara, chirurgie generala si urologie vor primi un spor de 15 la suta din salariu pentru incordare psihica

Decizia de acordare a sporului de incordare psihica pentru medici a fost luata in baza unui ordin de ministru. Ordinul mai prevede si spor de 25 la suta la salariul de baza pentru incordare psihica pentru personalul de baza auxiliar din unitatile de primire urgente (UPU) si din compartimentele de primire a urgentelor.

In vechiul ordin beneficia de acest spor doar personalul medical, nu si cel auxiliar. Sporul de 7 la suta pentru conditii de vatamare a fost redus la 5 la suta fata de ordinul precedent, iar personalul care asigura dezinsectia si igiena in ambulatorii, spitale si sanatorii nu va mai beneficia de acest spor. In schimb, a fost introdus sporul de 5 la suta pentru personalul sanitar mediu care lucreaza cu aparate de fototerapie (in spectrul infrarosu, ultraviolet si vizibil) si care nu beneficia inainte de un astfel de spor.

In plus, noul ordin prevede ca personalul sanitar care lucreaza cu aparate de electroterapie va primi spor de vatamare de pana la 10 la suta din salariul de baza, iar personalul din unitati de boli infectioase, precum si cel de specialitate medico-sanitar din unitatile si compartimentele de primire a urgentelor va primi spor de periculozitate de 15 la suta, dar nu si cel auxiliar, asa cum prevedea vechiul ordin.

In Salaj situatia este inca incerta

Referitor la sporurile de care vor beneficia medicii, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Ioan Muresan, ne-a declarat ca, la nivelul judetului Salaj, inca nu se cunoaste situatia nominala cu personalul medical care va beneficia de acest spor.

Ordinul acesta este mult mai complex, in contextul in care nu se refera numai la cadrele medicale, ci si la personalul auxiliar. In momentul de fata o echipa din institutia noastra lucreaza la intocmirea unei situatii nominale, care va fi finalizata in cursul acestei saptamani, a spus managerul Ioan Muresan.

In unitatea spitaliceasca in discutie isi desfasoara activitatea 993 de cadre, din care 79 sunt medici, 137 personal auxiliar, iar 777 personal mediu (infirmiere si asistenti).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »