Sponsorii platesc Zilele Cetatii

Magazin Salajean 29 iulie 2010 0

Sponsorii platesc Zilele Cetatii

Putin peste 100.000 de lei va cheltui, in acest an, municipalitatea, pentru organizarea Zilelor Cetatii si a Festivalului Roman. Niciun ban din aceasta suma nu provine de la bugetul local, ci numai din sponsorizari si din taxa pentru inchirierea spatiilor catre comercianti, dau asigurari edilii Zalaului, potrivit carora, aproape jumatate din suma a fost asigurata de catre TenarisSilcotub.

Vom iesi chiar pe plus. Potrivit calculelor pe care le-am facut, vom cheltui mai putini bani decat veniturile estimate, spune cu optimism viceprimarul Daniela Cota. Tinand cont de perioada economica delicata pe care o traversam, dar si de bugetul redus, primarul Radu Capilnasiu sustine ca zalauanii nu vor avea parte, in acest an, de traditionalul foc de artificii, care incheia sarbatoarea orasului. Nu s-ar cadea sa avem artificii, in conditiile in care semeni de-ai nostri, din Crasna si chiar din Zalau, sufera din cauza inundatiilor, considera prim-edilul.

Desi cu un buget de patru ori mai mic decat acum un an, editiile din 2010 ale celor doua manifestari vor aduce doua elemente de noutate, a precizat Cota. Este vorba despre parada portului popular, actiune organizata de catre Casa Municipala de Cultura, si de turneul de beach-volley.

Trafic deviat

Incepand de maine dimineata si pana luni dimineata, traficul din municipiul Zalau va fi dat peste cap. In urma discutiilor pe care oficialii Primariei le-au avut cu cei ai Politiei, Jandarmeriei, Pompierilor si Ambulantei, s-a stabilit ca de vineri, de la ora 9, sa fie oprita circulatia pe strazile Horea si 9 Mai. Tot de maine, de la ora 16, pana luni dimineata, va fi intrerupt si traficul pe tronsonul dinspre complexul Silvania si zona Perla. De asemenea, sambata, intre orele 9 si 11, va fi afectata si circulatia pe drumul spre Cluj, in zona Parcului Bradet, pe o portiune de aproximativ 200 de metri din prima banda, pentru demonstratiile dacilor si romanilor, precum si pentru tragerile cu arcul.

Ca urmare, traficul va fi deviat pe traseul A. Saguna-Gh. Lazar. Reprezentantii municipalitatii recomanda soferilor sa evite cea de-a doua varianta, Parcului-Cosbuc, unde traficul este aproape impracticabil din cauza lucrarilor din zona.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »