Spitalul Zalau se transforma in Spital Judetean de Urgenta

Magazin Salajean 25 iulie 2007 0

Spitalul Zalau se transforma in Spital Judetean de Urgenta

Spitalul Judetean Salaj-Zalau are incepand de ieri, 24 iulie, o alta denumire, respectiv Spitalul Judetean de Urgenta Zalau. Aceasta schimbare a survenit in urma unei note de fundamentare, care ulterior a fost transmisa Ministerului Sanatatii Publice de catre managerul institutiei, Ioan Muresan.

Totodata, aceasta nota de fundamentare a fost avizata de catre Autoritatea de Sanatate Publica Salaj si Consiliul Judetean Salaj, iar prin Ordinul Ministrului Sanatatii Publice 1286 din 24 iulie 2007, s-a aprobat schimbarea denumirii de Spital Judetean Zalau in Spital Judetean de Urgenta Zalau.

Referitor la schimbarea denumirii unitatii spitalicesti, managerul Ioan Muresan a spus ca presupune modificari fundamentale legate de obiectul principal de activitate al institutiei si de asigurarea corespunzatoare a serviciilor de urgenta, atat pentru locuitorii municipiului Zalau, cat si pentru cei ai judetului.

In procesul de restructurare si modernizare, un accent deosebit se va pune pe Ambulatoriul de Specialitate Integrat al spitalului, unde pacientii se pot adresa din proprie initiativa sau in baza biletului de trimitere de la medicul de familie.

Ambulatoriul integrat al spitalului va asigura asistenta medicala ambulatorie si va avea obligatoriu in structura cabinete medicale de specialitate, care au corespondent in specialitatile sectiilor sau compartimentelor cu paturi. De asemenea, ambulatoriul integrat va avea in structura cabinete medicale in alte specialitati considerate a fi necesare pentru a asigura o asistenta medicala complexa, si care se justifica din punct de vedere al volumului de activitate, a adaugat managerul Muresan.

Incepand cu data de 1 octombrie 2007, Unitatea de Primire a Urgentelor va fi finantata de la bugetul de stat, lucru ce va asigura o decontare mai echitabila a serviciilor efectuate. Cat priveste decontarea serviciilor de baza, aceasta va fi asigurata de catre Casa de Asigurari de Sanatate Salaj, din Fondul National Unic de Sanatate. Pe de alta parte, investitiile si dotarile principale vor fi efectuate din bugetul de stat, respectiv cel al Ministerului Sanatatii Publice.

Ne exprimam speranta ca, in cel mai scurt timp, pacientii nostri vor putea beneficia de servicii medicale de o calitate mult mai ridicata, in conformitate cu standardele europene, a conchis managerul Ioan Muresan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »