Spitalul Judetean Zalau: datorii de 3,7 milioane, doar in 2006

Magazin Salajean 14 februarie 2007 0

Spitalul Judetean Zalau: datorii de 3,7 milioane, doar in 2006

Spitalul Judetean Zalau si, inclusiv noul manager al institutiei, Ioan Muresan, pornesc la drum in acest an cu o datorie de 3,7 milioane de lei, aceasta reprezentand valoarea medicamentelor care au ramas neachitate in 2006. Muresan a facut precizara ca circa 1,5 milioane din aceasta datorie reprezinta facturi pentru livrari de medicamente, care nu sunt inca scadente la plata. Dar, cu toate ca noua conducere intentioneaza sa faca un grafic de esalonare, pentru achitarea datoriilor, cu speranta ca acestea sa fie platite din veniturile acestui an, Spitalul Zalau are probleme, in acest moment, cu aprovizionarea cu medicamente. Problemele sunt, insa, mult mai grave, din cauza ca si anul 2006 a fost inceput cu o datorie, tot pentru neachitarea facturilor la aprovizionarea cu medicamente, in valoare de 2 milioane de lei, ceea ce inseamna ca Spitalul Zalau are, in acest moment, o datorie totala in valoare de 5,7 milioane lei. Pentru datoriile din 2005, respectiv 2 milioane lei, am facut demersuri la Ministerul Sanatatii si se pare ca acestea vor fi achitate de catre ei, a mai spus Muresan.

In alta ordine de idei, Spitalul Zalau nu a inregistrat restante nici la plata alimentelor si nici la achitarea drepturilor salariale, platindu-se chiar si cel de-al 13-lea salariu.

Veniturile totale ale SJZ au fost, in 2006, in valoare de 35,17 milioane lei, 25 de milioane venind dinspre CJAS, ca achitare a serviciilor medicale desfasurate de unitate; 5,7 milioane au fost primite in urma diferitelor programe de donatii, 2,3 milioane de la bugetul de stat, 280.000 de la bugetul judetean, iar un milion reprezentand alte venituri.

Muresan spera, pentru acest an, intr-un buget mai mare cu 20 – 25 la suta, fata de cel al anului trecut, prin incasarea a 2,6 milioane lei venituri lunare de la CJAS, fata de anul trecut, cand valoarea lunara a acestor venituri au fost de 1,8 – 2 milioane lei.

Teoretic, 79 la suta din bugetul spitalului ar trebui sa asigure salariile, 20 la suta ar trebui sa acopere achizitiile de medicamente, iar 1 la suta – plata utilitatilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »